avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis

Buna ziua, as avea nevoie urgenta de un raspuns.In aprilie 2016 mi-a fost suspendat permisul de conducere.Am facut o plangere in instanta in care am atacat si am cerut restituuirea permisului.Azi s-a pronuntat pe portal...plangerea a fost respinsa drept neintemeiata.Mentionez faptul ca acum 7 luni am mai avut suspendat permisul...exista riscul sa-mi majoreze perioada cu inca 30 de zile?
Si inca o nelamurire:am vrut sa predau azi permisul,insa politia nu l-a acceptat,asta inseamna ca pana la motivarea hotararii trebuie sa astept,sau as putea cere de la instanta un act doveditor ca s-a pronuntat?
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2017
alexa_25, utilizator
Cel mai recent răspuns: ghsilvana , utilizator 14:01, 1 Martie 2017
In anumite situatii, soferii sunt obligati sa sustina un test de cunoastere a regulilor de circulatie, inainte de terminarea perioadei de suspendare. In cazul celor care nu se prezinta la acest test sau nu-l promoveaza, perioada de suspendare este majorata.
Daca soferii nu sustin acest test sau nu-l promoveaza, se arata in Codul rutier, perioada de suspendare a dreptului de a conduce este prelungita automat cu inca 30 de zile. Aceasta prelungire se aplica o singura data, iar apoi soferii isi recapata dreptul de a conduce masini.

www.avocatnet.ro/content/art...

Discutie utila: www.avocatnet.ro/content/for...
Va multumesc, insa intrebarea mea era daca in urma cu 7 luni am mai avut suspendat permisul, cand il voi preda din nou nu voi ,,beneficia'' de o majorare ...
Nu. Faptul ca ati mai avut permisul suspendat anterior nu atrage o alta "majorare", decat pedeapsa initiala, cea inscrisa in procesul verbal.
Faptul ca aveti acum permisul suspendat, poate atrage o majorare a pedepsei inscrise in procesul verbal actual cu inca 30 de zile.

Ca sa intelegeti o sa va dau un exemplu.
Sa presupunem ca dv ati fost depistata conducand sub influenta alcoolului (alcoolemie pana in 0,8, caci dupa reprezinta infractiune si vorbim despre altceva), ati fost sanctionata contraventional cu amenda plus suspendarea permisului de conducere pt 90 de zile.
Faptul ca dv ati mai avut anterior permisul suspendat nu va mai da dreptul sa beneficiati de reducerea pedepsei curente.
Faptul ca dv ati condus sub influenta bauturilor alcoolice inseamna ca dv nu cunoasteti regulile de circulatie si implica promovarea unui examen (ca si cel pt obtinerea permisului numai ca acesta este de 15 intrebari pe hartie, iar dv trebuie sa raspundeti corect la minim 13) pt redobandirea permisului de conducere la termenul specificat in procesul verbal.
In cazul in care dv nu promovati acest examen in perioada suspendarii dreptului de a conduce (la alcool nu se da dovada cu drept de conducere ceea ce inseamna ca dreptul de a conduce va este imediat suspendat pt 90 de zile, dar la viteza de ex aveti voie sa conduceti inca 15 zile si apoi vi se suspenda dreptul de a conduce pt x zile) atunci pedeapsa dv de 90 de zile va fi prelungita cu inca 30 de zile conform Art. 106 al Codului Rutier.

Codul Rutier 2017. OUG 195/2002, actualizata 2017

Articolul 106
(1) Pana la expirarea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier si tramvai trebuie sa se prezinte la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta, pentru verificarea cunoasterii regulilor de circulatie, dupa cum urmeaza:
a) cand permisul de conducere i-a fost retinut pentru conducerea sub influenta bauturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depasirea sau trecerea la culoarea rosie a semaforului, daca prin aceasta s-a produs un accident de circulatie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;
b) cand fapta a fost urmarita ca infractiune contra sigurantei circulatiei pe drumurile publice, iar procurorul a dispus clasarea ori renuntarea la urmarirea penala sau instanta a dispus renuntarea la aplicarea pedepsei ori amanarea aplicarii pedepsei;
c) cand a solicitat reducerea perioadei de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce, conform art. 104.
(2) Perioada de suspendare a exercitarii dreptului de a conduce autovehicule, tractoare agricole sau forestiere ori tramvaie se prelungeste cu 30 de zile, daca titularul permisului de conducere nu promoveaza testul de cunoastere a regulilor de circulatie, in situatiile prevazute la alin. (1) lit. a) si b) , sau nu se prezinta la serviciul politiei rutiere pentru sustinerea verificarii cunoasterii regulilor de circulatie.

Sper ca v-am lamurit. ;)
Ultima modificare: Miercuri, 1 Martie 2017
ghsilvana, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ordonanta suspendare permis Oana912256 Oana912256 Buna ziua!! Zilele trecute am primit in cele din urma de la Serviciul Rutier instiintarea referitoare la suspendarea permisului auto din urma unui accident ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere milan92 milan92 Mi sa suspendat permisul de conducere pt. 90 zile(alcoolemie de 0.23 in aerul expirat)+amenda+9 puncte.La citeva zile am primit o scrisoare in care sint ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - citație test reguli de circulație, consecințe neprezentare Yonut79 Yonut79 Acum 2 luni mi-sa suspendat permisul auto pe 90 zile pentru consum alcol dupa test sa rezultat o alcolemie de 0,34 acum 2 zile am primit citatie sa ma prezint ... (vezi toată discuția)