avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... pensionare grad 3
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

pensionare grad 3

In cazul unui salariat care vrea sa se pensioneze pe caz de boala contractul nu inceteaza de drept ? Este suficient avizul medicului prin care este mentionata starea de gradul 3 de invaliditate? Cu decizia de incetare contract si avizul medicului, salariatul merge la casa de pensii pentru a depune dosarul de pensionare anticipata pe caz de boala. Pot face decizia de pensionare cu art.56 (c) in absenta deciziei de la casa de pensii sau trebuie sa astept decizia. Pana la aparitia deciziei cum pontez salariatul pentru ca nu mai are concediu medical?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:43, 28 Februarie 2017
Nu puteti inceta c.i.m. in baza art.56 alin.1 lit.c C.mun. fara a avea decizia de pensionare de gradul III de invaliditate.

Daca nu vine la munca , fie il pontati nemotivat, fie il puneti sa formuleze o cerere de CFP sau de CO .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare cim in cazul unui salariat invalid gradul 1. ami_ru ami_ru Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea problema: Avem un salariat care are decizie medicala asupra capacitatii de munca cu incadrare la [b]gr. 1 ... (vezi toată discuția)
Incetare cim simona38 simona38 salariatul a adus decizie medicala asupra pierderii capacitatii de munca. cum ii desfac cim ? abia acum isi pregateste dosarul pentru pensie. (vezi toată discuția)
Desfacere cim pt pensionare cata8 cata8 Am si eu o problema: in data de 27.05.2015 am primit o decizie de pensionare pe caz de boala din data de 19.05.2015, iar respectivul salariat are si un ... (vezi toată discuția)