avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Limitele decizionale ale managerului
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Limitele decizionale ale managerului

Buna ziua, apelez din nou la ajutorul dvs. cu niste intrebari:

1) Care ar fi limitele in care se incadreaza ca legale/rezonabile deciziile unui manager de institutie publica? Adica, ajunge daca el nu incalca vreo prevedere legala in vigoare, ROF, fisa postului? In rest poate pune salariatii sa fac orice?
Dau un exemplu absurd: daca doreste sa intocmesti documentatii pe calculator, dar sa le scrii doar cu o mana; nu e contrar legii, insa este absurd. Poate el sa ceara asta doar pt. ca vrea?

2) Poate fi considerata o incalcare a principiului egalitatii de tratament fata de toti salariatii sau discriminare, conf. art. 5 CM, situatia in care managerul ii implica intr-un proiect doar pe unii salariati, restul fiind liberi sau distribuiti in proiecte mult mai usoare?

Va multumesc!

Alte discuții în legătură

Functionar public cu statut special tothadrian tothadrian Sunt functionar public cu statut special. Sunt incadrat la o subunitate pe functia de agent IV. La alte subunitati apartinand aceleiasi unitati aceeasi functie ... (vezi toată discuția)
Roi ( regulament ordine interioara) adiadi28 adiadi28 Un regulamenu de ordine interioara trebuie declarat la vre`o una din isntitutiile publice? Trebuie avitat sau autorizat de vre`o institutie publica ? Sau pur ... (vezi toată discuția)
Urmeaza sa fiu data afara de la locul de munca prin umilinta ... Lorena2 Lorena2 Urmeaza sa fiu data afara de la locul de munca prin umilinta si discriminare sau sa fiu pusa in situatia sa ma faca psihic ca sa-mi dau demisia. Mai exact ... (vezi toată discuția)