avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Urmeaza sa fiu data afara de la locul de munca prin ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Urmeaza sa fiu data afara de la locul de munca prin umilinta ...

Urmeaza sa fiu data afara de la locul de munca prin umilinta si discriminare sau sa fiu pusa in situatia sa ma faca psihic ca sa-mi dau demisia.
Mai exact lucrez la o companie pe functia de secretara, programul de lucru in ctr este 9-17:30, in realitate nu a fost respectat de niciun angajat, toata lumea pleaca prin pontaj la ora 5, azi HR mi-a adus la cunostinta ca de luni voi ramane singura pers care va sta pana la 5:30, timp de 2 ani am plecat impreuna cu toti colegii prin pontaj la ora 5, ceea ce face HR-ul este o discrminare si o umilinta pt mine ca angajat, merg pe ideea ori se respecta de catre toti angajatii acelasi program de lucru ori este discrminare. Ajutati-ma cu sfaturi ce probe sa adun pentru a ma apara in instanta.
Va aduc la cunostinta ca doar mie mi se aplica aceasta regula, in rest toti angajatii vor pleca in programul tacit al companiei la ora 5, dar HR vrea sa ma faca sa cedez si sa-mi dau demisia.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:13, 18 Februarie 2024
Faptul ca , vi s-a spus sa respectati programul de munca nu este o discriminare.

Nu sunt considerate discriminări:
....
c) o diferență de tratament bazată pe o caracteristică de sex când, datorită naturii activităților profesionale specifice avute în vedere sau a cadrului în care acestea se desfășoară, constituie o cerință profesională autentică și determinantă atât timp cât obiectivul e legitim și cerința proporțională.
.....

Pontajul este intocmit corect? ..adica se mentioneaza ora de plecare?
Buna ziua,

Pontajul nu este intocmit corect, din prima zi in care m -am angajat sub intelegerea tacita a companiei am plecat impreuna cu toti colegii la ora 5 si nu 5:30, cu totii ne-am pontat la ora 5, de luni mi s a adus la cunibstita ca doar eu voi ramane cf programului in rest toata lumea va pleca la ora 5. Mentionez ca au existat episoade de umilinta din partea sefului superior, ulterior raportate companiei "mama" noi fiind punct de lucru pe Romania, prin ceea ce face HR doar se incearca eliminarea mea din companie prin a-mi da demisia.
Am nevoie sa adun probe pt instanta
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Februarie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Faceti poze de pe pontaj , de pe ora cand veniti si plecati de la munca dvs si ceilalti colegi...sesizati si ITM-ul cu privire la pontaj.
Este clar discriminare și trebuie ca toți colegii să stea la program pana la ora 17:30 la fel ca dumneavoastră.
Daca nu va e teamă de reacția lor acționați in instanță și vor fi obligați toți să respecte programul la fel ca dumneavoastră.
Dar veți sta toți la program pana la 17:30 nu veți pleca și dumneavoastră mai devreme la 17:00.Va gândiți bine ce va doriți.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Februarie 2024
mitabiciclista, utilizator
Asa cum am respectat intru totul fisa postului, asa voi respecta si programul de lucru dar sa fie acelasi pt toata lumea, nu 99,9% pleaca la 5 si doar eu la 5:30 de luni. Dar 2 ani nu s-a vazut ca am plecat cu toata firma la ora 5 prin pontaj , de ce doar eu de luni la coltul rusinii la 5 jumate ?

mitabiciclista a scris:

Este clar discriminare și trebuie ca toți colegii să stea la program pana la ora 17:30 la fel ca dumneavoastră.
Daca nu va e teamă de reacția lor acționați in instanță și vor fi obligați toți să respecte programul la fel ca dumneavoastră.
Dar veți sta toți la program pana la 17:30 nu veți pleca și dumneavoastră mai devreme la 17:00.Va gândiți bine ce va doriți.

Alte discuții în legătură

Diferente salariale georalu1979 georalu1979 Buna ziua In firma unde am lucrat, anul trecut in luna oct sau facut mariri de salariu,am coleg cu vechime 2 ani si ia fost marit salariul cu 200 ron la net ... (vezi toată discuția)
Hartuire prin pedepse de nimic la locul de munca !!! omdiscriminat omdiscriminat In institutia noastra exista un sef de serviciu administrativ care ne fotografiaza gunoiul, inregistreaza pe telefonul sau scoate filmari din camerele video ... (vezi toată discuția)
Procedura de judecata discriminare aidu aidu art. 27 alin. (4) OG 137/2000 Persoana interesata va prezenta fapte pe baza carora poate fi prezumata existenta unei discriminari directe sau indirecte, iar ... (vezi toată discuția)