Urmeaza sa fiu data afara de la locul de munca prin umilinta si discriminare sau sa fiu pusa in situatia sa ma faca psihic ca sa-mi dau demisia.
Mai exact lucrez la o companie pe functia de secretara, programul de lucru in ctr este 9-17:30, in realitate nu a fost respectat de niciun angajat, toata lumea pleaca prin pontaj la ora 5, azi HR mi-a adus la cunostinta ca de luni voi ramane singura pers care va sta pana la 5:30, timp de 2 ani am plecat impreuna cu toti colegii prin pontaj la ora 5, ceea ce face HR-ul este o discrminare si o umilinta pt mine ca angajat, merg pe ideea ori se respecta de catre toti angajatii acelasi program de lucru ori este discrminare. Ajutati-ma cu sfaturi ce probe sa adun pentru a ma apara in instanta.
Va aduc la cunostinta ca doar mie mi se aplica aceasta regula, in rest toti angajatii vor pleca in programul tacit al companiei la ora 5, dar HR vrea sa ma faca sa cedez si sa-mi dau demisia.
Multumesc
De ce nu Codul Muncii?
E un conflict de muncă și se aplică art.5 și art.6 referitoare la discriminare și art.272 referitor la sarcina probei in conflictele de muncă din Codul Muncii.
Cred că doamna care a întrebat poate să decidă ce lege și articol de lege invocă in conflictul de muncă cu angajatorul ei.
Nu cred că o puteți opri să se folosească de prevederile Codul Muncii.
Va multumesc pt raspunsuri si implicare, cu siguranta timp de 2 ani in cap nu au existat cereri de invoire in fiecare timp de 30 min de la fiecare angajat , eu spun realitatea precum cu totii am plecat la aceeasi ora, mai mult acele 30 min pauza de masa cf ctr nu au fost luate deci in teorie s au muncit 8 h fara pauza, i.n practica s au muncit 7 :30 pt ca cu totii am luat masa de pranz 30 min
Nu a întrebat nimeni dacă exista sau nu astfel de cereri.... era doar o situație teoretica pt un angajator care este acuzat de un salariat de fapte de discriminare, unde se aplica va aplica legea de speciala în proces.
Nu trebuie sa dam numai crezare celor care postează dintr-o anumita calitate, salariat/ angajator.
Eu am postat ce poate face un angajator textul de lege și nicidecum sa va opresc pe dvs sa folosiți ceva asa cum s-a menționat mai sus.