Urmeaza sa fiu data afara de la locul de munca prin umilinta si discriminare sau sa fiu pusa in situatia sa ma faca psihic ca sa-mi dau demisia.
Mai exact lucrez la o companie pe functia de secretara, programul de lucru in ctr este 9-17:30, in realitate nu a fost respectat de niciun angajat, toata lumea pleaca prin pontaj la ora 5, azi HR mi-a adus la cunostinta ca de luni voi ramane singura pers care va sta pana la 5:30, timp de 2 ani am plecat impreuna cu toti colegii prin pontaj la ora 5, ceea ce face HR-ul este o discrminare si o umilinta pt mine ca angajat, merg pe ideea ori se respecta de catre toti angajatii acelasi program de lucru ori este discrminare. Ajutati-ma cu sfaturi ce probe sa adun pentru a ma apara in instanta.
Va aduc la cunostinta ca doar mie mi se aplica aceasta regula, in rest toti angajatii vor pleca in programul tacit al companiei la ora 5, dar HR vrea sa ma faca sa cedez si sa-mi dau demisia.
Multumesc
Reiterez : Reclamantul - salariat trebuie sa faca dovada faptelor de discriminare, iar angajatorului-parat îi revine sarcina de a dovedi că nu a avut loc o încălcare a principiului egalității de tratament.
Cititi textul de lege si vedeti ce scrie despre actiunea in instanta in astfel de cazuri ...
Sunt doar opiniile dumneavoastră,care se bat cap în cap:
Odată spuneți ceva,altă dată spuneți altceva:
1."Reiterez : Reclamantul - salariat trebuie sa faca dovada faptelor de discriminare, iar angajatorului-parat îi revine sarcina de a dovedi că nu a avut loc o încălcare a principiului egalității de tratament."
Sau:
2."iar in instanta : Persoana interesată va prezenta fapte pe baza cărora poate fi prezumată existența unei discriminări directe sau indirecte, iar persoanei împotriva căreia s-a formulat sesizarea îi revine sarcina de a dovedi că nu a avut loc o încălcare a principiului egalității de tratament."
Vă hotărâți?
Cine are sarcina să dovedească?
Care e varianta pe care o susțineți?
Oricum în ambele variante susținute de dumneavoastră, sarcina de a dovedi că nu discriminează ii revine angajatorului.
Dacă ați intrat in discuție,stați pentru că evitați ce contează,comentând altceva:
Odată ziceți că se prezinte o fapta prezumată a fi discriminatorie.
Altădată spuneți să prezinte dovezi.
Ați uitat ce ați postat?
Va aduc aminte:
1."Persoana interesată va prezenta fapte pe baza cărora poate fi prezumată existența unei discriminări"
Altădată :
2."Reclamantul - salariat trebuie sa faca dovada faptelor de discriminare,"
Cum e legea asta schimbătoare?
Nu e așa
Legea e clară:
Art.272 Codul Muncii:
Sarcina probei in conflictele de muncă revine angajatorului,acesta fiind obligat să depună dovezile in apărarea sa până la prima zi de înfățișare.
Așa că mergeți în instanță,formulați acuzațiile de discriminare,prezentați faptele și lăsați angajatorului sarcina de a aduce dovezile că nu v-a discriminat.Pontaje,inregistrari video,cereri de învoire,contracte,ce are el la dispoziție în apărarea lui.
Probabil ca nu intelegeti ce cititi... lecturati mai bine textul OG 137/2000 - legea speciala , nu Codul Muncii si nu mai repetati ceea ce s-a mai postat.