avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Urmeaza sa fiu data afara de la locul de munca prin ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Urmeaza sa fiu data afara de la locul de munca prin umilinta ...

Urmeaza sa fiu data afara de la locul de munca prin umilinta si discriminare sau sa fiu pusa in situatia sa ma faca psihic ca sa-mi dau demisia.
Mai exact lucrez la o companie pe functia de secretara, programul de lucru in ctr este 9-17:30, in realitate nu a fost respectat de niciun angajat, toata lumea pleaca prin pontaj la ora 5, azi HR mi-a adus la cunostinta ca de luni voi ramane singura pers care va sta pana la 5:30, timp de 2 ani am plecat impreuna cu toti colegii prin pontaj la ora 5, ceea ce face HR-ul este o discrminare si o umilinta pt mine ca angajat, merg pe ideea ori se respecta de catre toti angajatii acelasi program de lucru ori este discrminare. Ajutati-ma cu sfaturi ce probe sa adun pentru a ma apara in instanta.
Va aduc la cunostinta ca doar mie mi se aplica aceasta regula, in rest toti angajatii vor pleca in programul tacit al companiei la ora 5, dar HR vrea sa ma faca sa cedez si sa-mi dau demisia.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:13, 18 Februarie 2024
Cum vor fi obligati sa stea la program , daca un angajator decide cine sa plece mai devreme sau nu?
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Februarie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Judecătorului decide conform contractului de muncă și a pontajului și obliga angajatorul să îl respecte și să nu facă discriminare.
Nu trebuie să faceți dumneavoastră poze la pontaj.Cereti in instanță să le prezinte angajatorul și judecatorul il va obliga pe angajator să prezinte probele cerute aflate în posesia lui.
Angajatorul răspunde si pentru orice se întâmplă cu angajații lui în timpul programului de lucru(accidente,infracțiuni,etc) când ei nu se află la lucru de fapt.
Acționați direct în instanță nu va pierdeți timpul cu ITM-ul,discriminarea este evidenta.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Februarie 2024
mitabiciclista, utilizator
Si daca angajatorul mentioneaza ca ii invoieste ?

iar in instanta : Persoana interesată va prezenta fapte pe baza cărora poate fi prezumată existența unei discriminări directe sau indirecte, iar persoanei împotriva căreia s-a formulat sesizarea îi revine sarcina de a dovedi că nu a avut loc o încălcare a principiului egalității de tratament. În fața instanței se poate invoca orice mijloc de probă, respectând regimul constituțional al drepturilor fundamentale, inclusiv înregistrări audio și video sau date statistice.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Februarie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Și dacă menționează că îi învoiește?
Treaba lui, poate să mintă orice in fața judecătorului dar
Nu este suficient,trebuie să probeze cu cereri de învoire.
De la 17:00 la 17:30
In fiecare zi.
De la toți care lipsesc.
Mai puțin de la persoana discriminata.
Intra in bucluc oricum și dacă le"produce".
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Februarie 2024
mitabiciclista, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este doar o parere ... da, are voie sa ii invoiasca in fiecare zi..postati textul de lege care ii interzice acest lucru ?

Iar in litigiile avand ca obiect discrimanarea , persoana discrimata va prezenta fapte pe baza cărora poate fi prezumată existența unei discriminări directe sau indirecte, iar persoanei împotriva căreia s-a formulat sesizarea îi revine sarcina de a dovedi că nu a avut loc o încălcare a principiului egalității de tratament.
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Februarie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Diferente salariale georalu1979 georalu1979 Buna ziua In firma unde am lucrat, anul trecut in luna oct sau facut mariri de salariu,am coleg cu vechime 2 ani si ia fost marit salariul cu 200 ron la net ... (vezi toată discuția)
Procedura de judecata discriminare aidu aidu art. 27 alin. (4) OG 137/2000 Persoana interesata va prezenta fapte pe baza carora poate fi prezumata existenta unei discriminari directe sau indirecte, iar ... (vezi toată discuția)
Cncd sexu sexu cine poate constata dacă anumite articole din lege sunt discriminatorii ? (vezi toată discuția)