Sunt functionar public cu statut special. Sunt incadrat la o subunitate pe functia de agent IV. La alte subunitati apartinand aceleiasi unitati aceeasi functie (similara cu a mea) este incadrata cu functia de agent III (cu coeficienti de ierarhizare diferiti, si implicit cu remunerare diferita). Intrebarea mea este daca in temeiul art. 5 din Codul Muncii incadrarea mea poate fi considerata discriminare indirecta si daca e incalcat principiul egalitatii de tratament fata de toti salariatii.
Nu poate fi incadrata ca fiind discriminare decat daca la nivel de angajator stabilirea remuneratiei dvs s-a facut altfel decat la o functie similara din cadrul acestuia.
Chiar asta e problema, functia e similara, in sensul ca atributiile conform fiselor posturilor sunt identice si pentru agent IV si pentru agent III. In acest context imi mentin intrebarea daca incadrarea mea poate fi considerata discriminare indirecta si daca e incalcat principiul egalitatii de tratament fata de toti salariatii. ( Colegul incadrat pe agent III face exact aceeasi munca pe care o fac eu, conform fiselor postului identice , doar ca are coeficienti de ierarhizare superiori functiei de agent IV si implicit remuneratie mai mare.) Altfel spus, e correct sa fim incadrati diferit pentru aceleasi atributii?