avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Functionar public cu statut special
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Functionar public cu statut special

Sunt functionar public cu statut special. Sunt incadrat la o subunitate pe functia de agent IV. La alte subunitati apartinand aceleiasi unitati aceeasi functie (similara cu a mea) este incadrata cu functia de agent III (cu coeficienti de ierarhizare diferiti, si implicit cu remunerare diferita). Intrebarea mea este daca in temeiul art. 5 din Codul Muncii incadrarea mea poate fi considerata discriminare indirecta si daca e incalcat principiul egalitatii de tratament fata de toti salariatii.
Ultima modificare: Vineri, 12 Decembrie 2014
tothadrian, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:37, 15 Decembrie 2014
Nu poate fi incadrata ca fiind discriminare decat daca la nivel de angajator stabilirea remuneratiei dvs s-a facut altfel decat la o functie similara din cadrul acestuia.
Ultima modificare: Vineri, 12 Decembrie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Chiar asta e problema, functia e similara, in sensul ca atributiile conform fiselor posturilor sunt identice si pentru agent IV si pentru agent III. In acest context imi mentin intrebarea daca incadrarea mea poate fi considerata discriminare indirecta si daca e incalcat principiul egalitatii de tratament fata de toti salariatii. ( Colegul incadrat pe agent III face exact aceeasi munca pe care o fac eu, conform fiselor postului identice , doar ca are coeficienti de ierarhizare superiori functiei de agent IV si implicit remuneratie mai mare.) Altfel spus, e correct sa fim incadrati diferit pentru aceleasi atributii?
Daca are coeficienti de ierarhizare superiori functiei de agent IV , atunci implicit are si o remuneratie mai mare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea 188 din 1999 discriminatorie?! nelijiru nelijiru Legea 188/1999 discriminatorie?! 1. In conditiile in care esti functionar public din 2000, incadrat potrivit Legii 188/1999 modif si completata (grad ... (vezi toată discuția)
Spete ale principiilor dreptului muncii RamonaBG RamonaBG cine imi poate indica carti sau site-uri in care gasesc spete ale principiilor dreptului muncii?? multumesc anticipat (vezi toată discuția)
Salarii diferite la aceeasi reincadrare - drepturi stabilite conform art. 33 din legea nr. 284/2010 si art. 4, alin. (3) din legea nr. 285/2010 Dumbrava Violeta Dumbrava Violeta La aceeasi incadrare in functie si drepturi salariale stabilite conform prevederilor art.33 din Legea nr.284/2010 si aleart.4 alin (3) din Legea nr.285/2010 ... (vezi toată discuția)