avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de identitate pierduta - apoi gasita
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de identitate pierduta - apoi gasita

Salutare ,

De curand mi`am pierdut cartea de identitate , si am fost la politie sa imi fac alta noua. Mi`am facut o carte provizorie pentru ca aveam nevoie mai rapid de CI .
Acum, insa am gasit buletinul , de fapt mi l`a gasit cineva.
Intrebarea este : dat fiind faptul ca atunci cand cel provizoriu a fost emis am declarant ca este pierdut, mai il pot folosi ? Trebuie dus cel provizoriu si anulat ?Sau cel "vechi", cel pierdut trebuie anulat ?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:23, 28 Februarie 2017
Mergeti la politie cu cartea provizorie de identitate ca sa o predati.

Va vor informa ei.
Daca nu aveti o alta carte de identitate primita de la politie ar ramane valabila aceasta pe care o aveti.
Cea provizorie se va anula.
Ultima modificare: Marți, 28 Februarie 2017
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor - buletin sau buletin provizoriu vip2you17 vip2you17 buna ziua am nevoie ajutor, este vorba ca propietara e plecata in spania si nu poate fii prezenta sa imi fac noul buletin, mi-a expirat buletinul pe data 24 ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate AdrianEV AdrianEV Salutare, am o problemă: CI îmi va expira în curând și ar trebui să-mi fac altul. Locuiesc în Cluj, dar nu am un domiciliu stabil. Din ce am citit la ... (vezi toată discuția)
Pierdut buletin(gasit dupa depunerea actelor) panflodan panflodan Mi-am pierdut buletinul, iar pentru ca trebuie in curand sa plec din tara(neavand pasaport) am depus imediat actele pentru un nou buletin. As vrea sa stiu ... (vezi toată discuția)