avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... D200 contributii sociale obligatorii
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

D200 contributii sociale obligatorii

Buna ziua,
In legatura cu D200, la rubrica*Cheltuieli deductibile, exclusiv contributii sociale obligatorii*, la ce contributii sociale obligatorii se refera?

Si inca o intrebare: cheltuielile cu sanatatea si pensiile nu sunt deductibile?

Va multumesc mult!
Cel mai recent răspuns: Alina_1 , utilizator 23:07, 5 Martie 2017
Sunt acelea pe care le-ati si trecut mai jos si care erau si pana anul trecut dar acum nu se mai trec si le va calcula cei de la finante (cass si cas).

Inseamna ca de anul acesta, cas si cass nu mai sunt cheltuieli deductibile? Pentru ca ramane un alt venit net, mai mare.

Va multumesc!

Ba da dar calculul il face cei de la finante si tot acolo e si evidenta platilor anticipate la cass si cas. O sa va vina decizie de impunere in a doua parte a anului.
Va multumesc mult!
O primavara frumoasa!
Buna seara,
Ma puteti ajuta cu un raspuns? In anii trecuti nu am completat rubrica *2.1 Contributii sociale obligatorii, potrivit legii* din D200, doar cheltuieli deductibile, unde am inclus cass si pensii este vre-o problema? exista implicatii fiscale?
Mentionez ca sunt in sistem real.

Va multumesc mult!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli deductibile imike1 imike1 Buna Ziua ! Am cateva intrebari cu legatura unui I.I., cheltuieli privind contributia de asigurari de sanatate sunt deductibile? Ce declaratie trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Deducere chelt sociale pentru pfa vio38 vio38 Buna ziua! Pentru o persoana fizica autorizata se deduc incepand cu anul 2016 cheltuielile reprezentand contributiile sociale obligatorii ( pensie si ... (vezi toată discuția)