avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Cota de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Cota de TVA

Buna ziua,am urmatoarea problema: servicii de marketing efectuate in 2016 care se doresc facturate acum in martie 2017.Ce cota de TVA trebuie folosita?

multumesc,
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 13:18, 1 Martie 2017
Considerand ca nu se aplica exceptiile de la art 281 alin. (7) - (10) din CF, aceste servicii se consideră efectuate la data finalizării prestării serviciului respectiv. Deci faptul generator este aceasta data.

Verificati daca totusi nu se aplica exceptiile mentionate mai sus.

CF: ART. 291 - Cotele

(4) Cota aplicabilă este cea în vigoare la data la care intervine faptul generator, cu excepția cazurilor prevăzute la art. 282 alin. (2), pentru care se aplică cota în vigoare la data exigibilității taxei.
(5) În cazul operațiunilor supuse sistemului TVA la încasare, cota aplicabilă este cea în vigoare la data la care intervine faptul generator, cu excepția situațiilor în care este emisă o factură sau este încasat un avans, înainte de data livrării/prestării, pentru care se aplică cota în vigoare la data la care a fost emisă factura ori la data la care a fost încasat avansul.


Aici sunt exemplele din normele de aplicare:

[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 1 Martie 2017
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva 9% si tva 24% roxxana_soare roxxana_soare Buna ziua.Am o intrebare :cum se deduce incepand cu 1 iunie 2015 ,tva-ul la incasare pentru facurile inca neincasate cu 24%? (vezi toată discuția)
Tva janedoe1 janedoe1 Buna ziua, Anul trecut, (cand TVA-ul era 20%) societatea unde lucrez a efectuat servicii pentru o alta societate. Factura pentru acele servicii am facut-o ... (vezi toată discuția)
Aplicare tva achizitie apartament Adrian Vasile10 Adrian Vasile10 Buna ziua!In cazul in care dau avans anul acesta pt un apartament care se finalizeaza la anul,iar la anul creste cota tva de la 5% la 19%,ce cota tva se va ... (vezi toată discuția)