avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... LEGEA "FALIMENTULUI PERSONAL"
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

LEGEA "FALIMENTULUI PERSONAL"

In ce consta aceasta lege?
Cel mai recent răspuns: Utzu , utilizator 11:56, 1 Octombrie 2009
annajanette a scris:
In ce consta aceasta lege?


Buna seara,

Deocamdata, in USA ea este o realitate iar in Romania un vis.

Recunoasterea insolventei unei persoane fizice ar putea, in caz de constatare a starii de insolventa, sa o puna pe aceasta la adapost de creditori.
Deocamdata legislatia din Romania nu permite ca persoanele fizice cu probleme financiare sa se puna la adapost de creditori, invocind vre-o lege in ajutorul lor
In dreptul englez, francez si american exista reglementat falimentul personal, ajungindu-se pana la la inghetarea creditului sau a sumelor datorate fara penalitati si dobinzi marite.
Societatea civila ar trebui sa initieze o propunere in acest sens si sa o transmita parlamentarilor, ca o completare, o modificare sau un capitol separat la Legea insolventei, care sa reglemeteze falimentul personal.

Cu stima,
Profesionist in Insolventa Eugen Marcov
va multumesc frumos
Am auzit la radio ca s-ar fi facut deja o propunere a unei astfel de legi, dar dupa ce s-au consultat cu bancile, "marii" creditori ai cetatenilor romani, acestea s-ar fi opus, pentru ca asta insemna sa renunte la 25% din valoarea datoriilor pe care le au debitorii pe la banci.
Dupa cate se vede, bancile ne-au bagat in criza, bancile ne tin in criza...
legalpro a scris:
Am auzit la radio ca s-ar fi facut deja o propunere a unei astfel de legi, dar dupa ce s-au consultat cu bancile, "marii" creditori ai cetatenilor romani, acestea s-ar fi opus, pentru ca asta insemna sa renunte la 25% din valoarea datoriilor pe care le au debitorii pe la banci. Dupa cate se vede, bancile ne-au bagat in criza, bancile ne tin in criza...

Buna ziua,
Proiectul de lege care reglementează falimentul persoanelor fizice a fost depus în Parlament spre aprobare, însă este contestat de Asociaţia Română a Băncilor (ARB).
Legea a fost introdusă în Parlament de către senatorul PDL de Ilfov Iulian Urban.

Mai exact, o astfel de lege ar permite românilor care nu-şi mai pot plăti datoriile la bănci, din cauza conjuncturii economice nefavorabile, să intre sub protecţia tribunalului. Băncile nu vor mai putea astfel să îi execute silit, iar datoriile vor putea fi reeşalonate pe o perioadă de câţiva ani.

"O reglementare a insolvenţei persoanelor fizice este imperios necesară. Deşi bancherii nu sunt de acord, persoanele fizice supraîndatorate nu au niciun fel de protecţie. România este obligată, potrivit directivelor europene, să reglementeze falimentul personal. Deşi, în lipsa unei reglementări în legislaţia naţională, se va putea cere protecţie în instanţă pentru o persoană fizică pornind de la directiva europeană”, a declarat Av. Gheorghe Piperea.
Nu stiu de ce nu ma mira ca bancile se opun!!!! Definitia bancilor este "camatari cu sediu"
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
ContSters87904, utilizator

Alte discuții în legătură

Insolventa persoana fizica. prevaleaza legea europeana? sorina maria sorina maria poate o pers fizica sa ceara declansarea proc de insolventa?dupa legile romanesti am inteles ca nu , dar dupa cele europene? (vezi toată discuția)
Referitor insolventa VASILENCO MIHAELA VASILENCO MIHAELA Va rog daca se poate un raspuns serios la urmatoarea intrebare : Se poate declara o persoana fizica in insolventa ? Daca da care sunt pasii de urmat? ( ... (vezi toată discuția)
Falimentul personal Dahrma Dahrma As dori sa se aprobe legea falimentului personal...Stie cineva in ce stadiu este?? Ce credeti, se va aproba??As vrea sa o citesc...o poate posta cineva? (vezi toată discuția)