Buna ziua,as dori sa va cer o parere intrucat nu sunt sigur de ce anume trebuie sa fac. Pe scurt,am o problema cu un individ caruia i-am incredintat masina pentru a efectua niste lucrari de tinichigerie,am convenit cu el asupra unui pret si a unor lucrari specifice ,a luat banii dar a executat numai jumatate din lucrarile respective si acum refuza orice dialog,ba chiar a proliferat si amenintari la adresa mea prin telefon atunci cand i-am pus in vedere faptul ca nu a facut ceea ce trebuia sa faca conform intelegerii. Lucrarea a fost facuta la negru in garajul unui prieten de-al lui,nu exista documente,facturi,bon fiscal. Am ca si dovezi discutiile purtate cu el pe facebook,whatsapp,sms.Am fost la politie pentru a depune o plangere impotriva lui pentru inselaciune dar politistii au zis ca de fapt ar fi vorba de abuz de incredere.Din ceea ce am vazut eu,abuz de incredere ar fi insemnat ca el sa nu-mi mai restituie masina,ceea ce nu a fost cazul.Ceea ce a facut el a fost sa ma asigure ca va efectua o suma de lucrari,sa imi ia banii pentru ele si sa nu le presteze efectiv. In aceste conditii as dori sa va intreb,este vorba de abuz de incredere sau de inselaciune ?
Va multumesc !
Spun doar ca nu vad sa fie vorba de savarsirea infractiunii de abuz de incredere sau inselaciune, in ceea ce priveste lucrarile de tinichigerie si in cazul depunerii plangerii, solutia va fi clasarea. In ceea ce priveste infractiunea de amenintare, daca este in sensul legii penale, puteti depune plangere.
Multumesc din nou pentru raspuns si imi cer scuze daca insist,numai ca vreau sa ma lamuresc 100% pentru a nu intreprinde o actiune care sa duca doar la o pierdere de timp. In codul penal inselaciunea este definita ca fiind ,,Inducerea în eroare a unei persoane prin prezentarea ca adevărată a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasă a unei fapte adevărate, în scopul de a obţine pentru sine sau pentru altul un folos patrimonial injust ". Domnul in cauza m-a asigurat tot timpul ca lucrarile se desfasoara conform intelegerii, la momenntul predarii masinii m-a asigurat ca tot ceea ce am convenit a fost facut si drept urmare a incasat banii la care nu avea dreptul intrucat nu executase lucrarile. Cum altfel s-ar califica fapta sa d.p.d.v. juridic ?
Furt
ContSters186014
..buna seara..am o mare problema cu\'\' matusa mea draga\'\'si nu stiu unde sa cer ajutor..in anul 2007 bunicul a vandut un teren iar bani rezultati au fost ... (vezi toată discuția)