avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Reabilitare dupa condamnare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Reabilitare dupa condamnare

Salutare.
Ma intereseaza cum pot face reabilitarea pentru urmatoarea situatie: In data de 30.09.2012 am comis fapta. Pe 28.05.2013 am primit hotararea: ... În baza art.87 alin.1 din OUG nr.195/2002, cu aplicarea art.3201 alin.7 C.Proc.Pen., condamnă pe inculpatul X, la pedeapsa de 1 (un) an şi 6 (şase) luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de etc.... si apoi in baza art.81 alin.1 C.Pen. suspendă condiţionat executarea pedepsei aplicată prin prezenta sentinţă pe durata unui termen de încercare de 3 (trei) ani şi 6 (şase) luni, stabilit conform art.82 C.Pen. În baza art.71 alin.5 C.Pen. suspendă executarea pedepselor accesorii aplicate prin prezenta sentinţă pe durata termenului de încercare.
Pe 23.09.2013 in urma recursului facut de Parchet a fost data hotararea definitiva: Respinge, ca nefondat, recursul declarat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Zărneşti împotriva sentinţei penale nr. 130/28 mai 2013 a Judecătoriei Zărneşti, pe care o menţine....Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 23 septembrie 2013. Document: Hotarâre 740/2013 23.09.2013.
Sunt reabilitat? Voi fi pe 23.03.2017 cand trece incercarea de 3 ani si 6 luni? Trebuie sa mai astept?
Vreau sa scot cazier. Se poate scoate cazierul la 2 saptamani? Sau este un termen de asteptat pana la eliberarea altui cazier.
Va multumeac anticipat pentru raspuns si pentru rabdarea de a-mi citi postarea.
Cu respect, G.
Conf. c.p.-1969, intervine reabilitarea de drept la implinirea termenului de incercare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pedeapsa cu aplicarea art. 81 cod penal - termen obtinere nou permis idaady idaady Solutie: În baza art. 178 alin. 1, 2 C. pen., cu aplicarea art. 3201 alin. 7 C.proc.pen., condamnă pe inculpatul ...................................., la ... (vezi toată discuția)
Contrabanda cptelena cptelena buna ziua. in data de 10 sep 2013 in urma unei perchezitii domiciliare sotul meu a fost arestat preventiv pentru 29 zile,ulterior a mai primit inca 60 de ... (vezi toată discuția)
Permis conducere florinm1 florinm1 În baza art. 86 alin.1 din O.U.G. nr. 195/2002 R cu aplic. art. 3201 alin. 7 C.p., condamnă inculpatul VINTILÃ BOGDAN(), la pedeapsa de 1 an şi 2 luni ... (vezi toată discuția)