avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Procent din salariu pentru pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Procent din salariu pentru pensie alimentara

Sunt intrun proces pentru calcularea pensiei alimentare..fosta nu a fost de acod cu suma de 500de lei pe luna acordata de instanta.si vrea..procent.nu suma..ca atunci cand se mareste salariu..sa nu mai fie nevoita sa ma actioneze in instanta..Se poate..sa i se acorde procent.din salariu..si..contabilitatea sa fie nevoita sai faca luna de luna calcul din salariu?
Cel mai recent răspuns: When , utilizator 14:07, 3 Martie 2017
Da se poate, legea prevede procent in primul rand, in subsidiar instantele operand cu o suma determinata.

Art. 529 C.civ - Cuantumul întreţinerii
(1) Întreţinerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere şi cu mijloacele celui care urmează a o plăti.
(2) Când întreţinerea este datorată de părinte, ea se stabileşte până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii şi o jumătate pentru 3 sau mai mulţi copii.
(3) Cuantumul întreţinerii datorate copiilor, împreună cu întreţinerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăşi jumătate din venitul net lunar al celui obligat.

Se poate stabili un procent din veniturile nete, cu caracter de continuitate. Ar fi bine să se prevadă chiar așa.
Puteti cere si chiar va sfatuiesc ca o parte a pensiei alimentare sa fie in natura.
De fapt legea prevede ca in cazul in care obligatia nu se executa de bunavoie in natura, atunci sa se stabileasca o suma de bani sau un procent.
Cereti 400 lei suma fixa care ar trebui sa fie suficient si restul, ce are nevoie minorul in natura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divorț Brașov-cristian 34 Brașov-cristian 34 Bună, vreau să divorțez de soția mea. Am un copil de 6 luni și soția mea este in concediu de creștere copil. Am un salariu net de 1100 lei.Vrem sa ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentară Valentina100483 Valentina100483 Buna ziua..Soțul meu a fost dat în judecată pt pensia alimentară dar i sa luat si din bonusuri si prime,din cate stiu nu se poate lua din bonusuri si ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara lemih lemih Sotul meu are dintr-o casatorie anterioara un copil pentru care plateste pensie alimentara. In cazul in care sotul meu accepta un job in strainatate, cum va fi ... (vezi toată discuția)