avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Lamuriri hotarare judecatoreasca- ce implica aceasta?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Lamuriri hotarare judecatoreasca- ce implica aceasta?

POT SA-MI RECUPEREZ PERMISUL DE CONDUCERE ,RETINUT IN SEPTEMBRIE 2014 , DUPA HOTARIREA DATA PE 01,03,2017, POSTATA MAI JOS :
Solutia pe scurt: În temeiul art. 336 alin. 1 C. pen., în condiţiile art. 396 alin. 10 C.p.p., condamnă pe inculpatul Buzatu Paul, cetăţean român, fără antecedente penale, pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, la pedeapsa de 1 an şi 2 luni închisoare. În temeiul art. 66 alin. 1 lit. a şi b C. pen. interzice inculpatului, ca pedeapsă complementară, exercitarea drepturilor de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o perioadă de 2 ani de la rămânerea definitivă a prezentei sentinţe. În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani, conform art. 92. În baza art. 93 alin. 1 C. pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: - să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Olt, la datele fixate de acesta; - să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; - să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; - să comunice schimbarea locului de muncă; - să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 lit. b C. pen. impune inculpatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probaţiune Olt sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 C. pen. pe parcursul termenului de supraveghere inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Primăriei Municipiului Slatina, Judeţul Olt, sau în cadrul Primăriei Oraşului Balş, judeţul Olt, pe o perioadă de 90 zile. În baza art. 91 alin. 4 C. pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 privind revocarea suspendării în cazul în care, pe parcursul termenului de supraveghere, cu rea-credinţă, nu respectă măsurile de supraveghere sau nu execută obligaţiile impuse sau stabilite de lege, ori săvârşeşte o nouă infracţiune. În temeiul art. 274 alin. 1 C.p.p. obligă inculpatul la plata către stat a sumei de 700 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de acesta. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 01.03.2017.
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 08:59, 4 Martie 2017
1. Modalitatea de executare a pedepsei aplicate este una cu suspendarea executarii sub supraveghere, iar pe perioada termenului de incercare trebuie sa respectati masurile de supraveghere dispuse de instanta.

2.De asemenea, va trebui sa prestati munca in folosul comunitatii pe o perioada de 90 de zile la una din cele doua primarii.

3.Aveti de achitat suma de 700 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat, cheltuieli care se achita in termen de 3 luni de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.

4. In privinta permisului de conducere, acesta se va anula ca o consecinta a condamnarii pentru savarsirea infractiunii prev de art.336 c.pen.printr-o hotarare definitiva ( art.114 al.1 lit.b) din Oug.195/2002).
Hotararea va ramane definitiva la data expirarii termenului de apel, daca nu se va va formula apel, sau la data pronuntarii deciziei instantei de apel, daca se va formula apel.
Va puteti prezenta la examen in vedere obtinerii unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare ( art.116 al.1 lit.b) din Oug.195/2002).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doresc un sfat pentru rezolvarea problemei cu permisul de conducere lazarescupaul lazarescupaul Am permisul retiunt din data de 08 septembrie 2014 conform art. 336 , alcolemie 0,47 in aer (1,2 respectiv 1 la probele biologice ) ,recoltarea probelor s-a ... (vezi toată discuția)
Cand as putea redobandi permisul de conducere? Liveros1995 Liveros1995 Buna ziua, Stimati avocati, in urma cu aprox o luna a fost data solutie da catre tribunal cu privire la dosarul meu de abateri la regimul rutier... Datorita ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat sau anulat? shubecu shubecu Tip solutie: Soluţionare Solutia pe scurt: HOTĂRÂRE 14.09.2015 În baza art. 337 C. pen. cu aplic. art. 396 alin. 10 C.p.p., condamnă inculpatul ŞUBĂ ... (vezi toată discuția)