avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis suspendat sau anulat?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis suspendat sau anulat?

Tip solutie: Soluţionare
Solutia pe scurt: HOTĂRÂRE 14.09.2015 În baza art. 337 C. pen. cu aplic. art. 396 alin. 10 C.p.p., condamnă inculpatul ŞUBĂ IULIAN (...) la pedeapsa de 1 an şi 9 luni închisoare, pentru comiterea infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice. În baza art. 91 C. pen. dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani, conform art. 92 alin. 1 C. pen. În baza art. 93 alin. (1) C. pen. obligă inculpatul ca pe durata termenului de supraveghere să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Tulcea, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. (2) lit. b) C. pen. impune inculpatului să execute următoarea obligaţie: să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Tulcea sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. (3) C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii la Primăria comunei Cerna jud. Tulcea sau la Direcţia de Gospodărire Comunală din cadrul Primăriei mun. Constanţa, pe o perioadă de 90 de zile. În baza art. 91 alin. (4) C. pen. atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 96 C. pen.. În baza art. 274 alin. 1 C.p.p., obligă inculpatul ŞUBĂ IULIAN la plata sumei de 2.000 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare avansate de către stat. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 14.09.2015. Preşedinte, 
Document: Hotarâre  982/2015  14.09.2015

Cand pot sa-mi iau permisul inapoi si care sunt pasii ce trebuiesc urmati? Am depus apel si decizia a fost aceasi , definitiva pe data de 17.11.2015!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:29, 23 Noiembrie 2015
Permisul se anuleaza ca urmare a condamnarii printr-o hotarare definitiva pentru savarsirea infractiunii prev. de art 337 c.pen.
Va puteti prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.

Articolul 114 Oug.195/2002
(1) Anularea permisului de conducere se dispune in urmatoarele cazuri:
......................................
b)titularul permisului de conducere a fost condamnat, printr-o hotarare judecatoreasca ramasa definitiva, pentru infractiunile prevazute la art. 334 alin. (2) si (4), art. 335 alin. (2), art. 336, 337, art. 338 alin. (1), art. 339 alin. (2), (3) si (4) din Codul penal;
......................................
Articolul 116
(1) Persoana al carei permis de conducere a fost anulat ca urmare a ramanerii definitive a unei hotarari judecatoresti de condamnare pentru una dintre faptele prevazute la art. 114 alin. (1) si la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obtinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, dupa caz, daca a intervenit una dintre situatiile urmatoare:
....................................
b)a trecut un an de la data gratierii pedepsei sau a ramanerii definitive a hotararii judecatoresti prin care s-a dispus suspendarea executarii pedepsei sub supraveghere;
.....................................
Solicitati instantei legalizarea hotararii de condamnare, pentru ca o sa aveti nevoie de aceasta la dosarul pe care il veti depune pentru a va putea prezenta la examen.
Dupa ce instanta de apel va redacta hotararea, o va comunica si ulterior dosarul va fi inaintat judecatoriei unde veti putea solicita legalizarea hotararii pronuntata de aceasta.
Pentru legalizare aveti nevoie de :
- cerere adresata presedintelui instantei,
- taxa de timbru de 5 lei si
- hotararea judecatoriei.
Pentru mai multe detalii privind obtinerea permisului de conducere dupa anulare puteti lectura aici:
www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2015
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Intervenţie moderator

Vă rog să nu dublaţi subiectele şi, dacă mai aveţi nelămuriri sau noi întrebări, să continuaţi discuţiile deja deschise folosind butonul răspunde (albastru, dreapta, jos). Mulţumesc!

Gabriela Pintea

shubecu a scris:
Buna ziua. Pe data de 14.11.2015 am avut apel pentru refuzul recoltarii probelor biologice dar a fost respins ca nefondat. Pe data de 17.11.2015 pronuntarea a fost definitiva. Am un an si 9 luni suspendare si imi suspenda pedeapsa pe un termen de supraveghere de 3 ani caz in care permisul meu se anuleaza si pot redobandi altul dupa un an de la data ramanerii definitive. Intrebarea mea este ... in cazul meu ..ma pot duce la examen pe data de 17.11.2016? Aceasta este data ramanerii definitive sau data definitiva este atunci cand legalizez decizia ? Ce data se ia in considerare ? Multumesc


SebastianSimon a răspuns:
Buna seara!

17.11.2015 Este data ramanerii definitive, asa cum ati si spus. Nu are nicio legatura legalizarea cu ramanerea definitiva, in cazul dumneavoastra.

Cu stima.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Redobandire permis conducere aeliusccc2 aeliusccc2 Buna ziua. Am fost depistat cu o alcoolemie foarte mare in octombrie 2015, procesul s-a finalizat cu urmatoarea decizie :::::: - > În baza art. 336 ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu permisul in urma unei condamnari cu suspendare? DanaRadu82 DanaRadu82 Buna ziua, in urma unei hotarari judecatoresti de condamnare la inchisoare de 1 an de zile cu suspendare in urma conducerii unui autivehicol cu a alcoolemie ... (vezi toată discuția)
Va rog un mic ajutor , sunt foarte neliniștit , ce se va întâmpla ... Emanuel111 Emanuel111 Va rog un mic ajutor , sunt foarte neliniștit , ce se va întâmpla și cum rămâne cu carnetul de conducere ? Termene de judecată 13/02/2024 - ... (vezi toată discuția)