avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1805 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... redobandire permis conducere
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

redobandire permis conducere

Buna ziua. Am fost depistat cu o alcoolemie foarte mare in octombrie 2015, procesul s-a finalizat cu urmatoarea decizie ::::::
- > În baza art. 336 alin. 1 C. pen. cu aplicarea art. 396 alin. 10 C. proc. pen., condamnă pe inculpatul ----------, la pedeapsa de 1 (un) an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe. În baza art. 91 alin. 1 şi art. 92 alin. 1 C. pen., dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 (doi) ani pentru inculpat. În baza art. 93 alin. 1 C. pen., pe durata termenului de supraveghere obligă inculpatul să respecte următoarele măsuri de supraveghere: a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Timiş, la datele fixate de acesta; b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; d) să comunice schimbarea locului de muncă; e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. 2 lit. b C. pen. impune condamnatului să execute următoarea obligaţie: să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 alin. 3 C. pen., pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Timişoara, jud. Timiş sau Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş pe o perioadă de 80 (optzeci) de zile lucrătoare. În baza art. 91 alin. 4 C. pen., atrage atenţia inculpatului asupra conduitei sale viitoare şi a consecinţelor la care se expune dacă va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere. În baza art. 274 alin. 1 C. proc. pen., obligă inculpatul la plata sumei de 500 lei cu titlul de cheltuieli judiciare către stat.



Cand pot sa-mi redobandesc permisul ?! Aud tot felul de zvonuri cum ca pot sa mi-l redobandesc dupa 5 ani, ceea ce mi se pare exagerat...
Cel mai recent răspuns: aeliusccc2 , utilizator 11:43, 21 Mai 2017
Eu am auzit un zvon ca dupa un an de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, va puteti prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere.

ART. 116 OUG 195/2002
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
#B
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
#M18
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
#B
c) a intervenit amnistia;
#M19
d) interzicerea dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanţă prevăzută la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
.................................
Buna dimineata domnule Razvan, intr-adevar, asta am citit si pe net, cum ca la un an de la ramanarea definitiva a hotararii judecatoresti ma pot prezenta la politie pentru un nou examen, fara a mi fi nevoie de parcurgerea stagiului de scolarizare, din ce citisem era nevoie doar de o hartie cum ca am efectuat o data scoala de conducere, cu alte cuvinte, nu mai era nevoie sa merg sa fac ore de condus si de legislatie... Acum, nu stiu, cel mai bine ar fi sa merg sa discut cu un politist de la rutiera...Probabil, dansii stiu ce si cum...
Multumesc de raspuns, apreciez. Daca mai este vreun domn/doamna avocat ce imi poate spune cate ceva, va rog nu ezitati sa o faceti.
LE: Recent, un domn mi-a spus ca tatal sau si-a redobandit permisul dupa 3 ani, adica, dupa expirarea perioadei de supraveghere, mentionez ca si dansul, a avut aceeasi pedeapsa ca si mine , un an suspendare respectiv 2 supraveghere.Dar, cred ca dansului printre acele mici drepturi interzise, i-a fost interzis si acesta, de a conduce vehicule, pe cand mie, nu mi-a fost interzis, cel putin in hotararea judecatoreasca pe care o am aici in fata nu esti precizat nimic legat de acest aspect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am drepul sa conduc autovehicule? Candrea_G Candrea_G Buna seara! As dori sa stiu daca in baza acestei hotarari pot sa imi recuperez permisul de conducere fara a da examen. Ce ma sfatuiti? Sa fac apel? Stiu ca am ... (vezi toată discuția)
Permis suspendat sau anulat? shubecu shubecu Tip solutie: Soluţionare Solutia pe scurt: HOTĂRÂRE 14.09.2015 În baza art. 337 C. pen. cu aplic. art. 396 alin. 10 C.p.p., condamnă inculpatul ŞUBĂ ... (vezi toată discuția)
Recuperarea permisului auto in cazul unei hotarari ramase definitiva. Iulian06 Iulian06 Am fost condamnat la 2 ani cu suspendare pentru ucidere din culpa. Judecatorul precizeaza ca orice pedeapsa complemantara nu este necesara. In baza art. 93 ... (vezi toată discuția)