Eu am auzit un zvon ca dupa un an de la data rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, va puteti prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere.
ART. 116 OUG 195/2002
(1) Persoana al cărei permis de conducere a fost anulat ca urmare a rămânerii definitive a unei hotărâri judecătoreşti de condamnare pentru una dintre faptele prevăzute la art. 114 alin. (1) şi la art. 115 alin. (1) se poate prezenta la examen pentru obţinerea unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior, după caz, dacă a intervenit una dintre situaţiile următoare:
#B
a) au trecut 6 luni de la data executării pedepsei amenzii sau a pedepsei în regim de privare de libertate ori la locul de muncă;
#M18
b) a trecut un an de la data graţierii pedepsei sau a rămânerii definitive a hotărârii judecătoreşti prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere;
#B
c) a intervenit amnistia;
#M19
d) interzicerea dreptului de a conduce anumite categorii de vehicule stabilite de instanţă prevăzută la art. 66 alin. (1) lit. i) din Codul penal, a expirat sau a fost revocată.
.................................
Buna dimineata domnule Razvan, intr-adevar, asta am citit si pe net, cum ca la un an de la ramanarea definitiva a hotararii judecatoresti ma pot prezenta la politie pentru un nou examen, fara a mi fi nevoie de parcurgerea stagiului de scolarizare, din ce citisem era nevoie doar de o hartie cum ca am efectuat o data scoala de conducere, cu alte cuvinte, nu mai era nevoie sa merg sa fac ore de condus si de legislatie... Acum, nu stiu, cel mai bine ar fi sa merg sa discut cu un politist de la rutiera...Probabil, dansii stiu ce si cum...
Multumesc de raspuns, apreciez. Daca mai este vreun domn/doamna avocat ce imi poate spune cate ceva, va rog nu ezitati sa o faceti.
LE: Recent, un domn mi-a spus ca tatal sau si-a redobandit permisul dupa 3 ani, adica, dupa expirarea perioadei de supraveghere, mentionez ca si dansul, a avut aceeasi pedeapsa ca si mine , un an suspendare respectiv 2 supraveghere.Dar, cred ca dansului printre acele mici drepturi interzise, i-a fost interzis si acesta, de a conduce vehicule, pe cand mie, nu mi-a fost interzis, cel putin in hotararea judecatoreasca pe care o am aici in fata nu esti precizat nimic legat de acest aspect.