Va multumesc pentru raspuns.
Aceasta este decizia?
[ link extern ]
Este corect cum ati remarcat ca citarea prin publicitate se face cum ati mentionat.
In speta, am riscat sa se suspende procesul pentru ca nu am vrut sa platesc onorariul curatorului pentru ca eram sigur ca va veni avocat angajat anterior si asa a fost, intrucat am banuit ca a fost angajat cu mult timp inainte.
Este adevarat ca partile trebuie sa fie legal citate dar totusi sustragerea de la proces nu constituie un drept al partii parate daca aceasta are avocat angajat care cunoaste de existenta procesului pe rol, este angajat dar nu se prezinta si este dovedit acest lucru.S-a dovedit prin depunerea contractului de asistenta juridica de catre avocat.
Eu asa tind a considera.
Citarea se face pentru ca partea sa nu fie judecata in lipsa si sa ii fie incalcate drepturile procedurale.Citarea se face pentru a se respecta dreptul la aparare, or, in speta, dreptul la aparare era deja desavarsit prin angajarea avocatului cu mult timp inainte.
De aceea, apreciez ca, momentul angajarii avocatului dovedeste faptul ca paratul a cunoscut de existenta procesului care era pe rol.Se mai poate considera ca a urmarit tergiversarea procesului.
Un drept recunoscut de lege trebuie exercitat cu buna-credinta.
Daca am avea in vedere faptul ca ar cam fi vorba de un abuz de drept se poate considera ca intampinarea a fost tardiv introdusa pentru ca scopul citarii nu este sa cauti un parat care se sustrage de la judecata ci ca acesta sa aiba cunostiinta de existenta procesului.
Daca paratul nu ar fi avut avocat angajat atunci intr-adevar trebuia citat conform legii.