As vrea sa pornesc un topic in legatura cu accordare sau neaccordarea creditelor in masura in care in mass-media se tot promoveaza ideea ca "se dau credite". Cine sustine imaginea promovata de presa si publicitate si de ce si cine nu ?
Adevarul este ca se dau credite, insa creditele se acorda in anumite conditii. Fiecare banca creditoare are propria-i politica, in plus, mass media nu are vreun interes in a prezenta adevarul despre modul in care se acorda creditele, denaturat. Reprezentantii mass-media relateaza doar ceea ce le este este cunoscut de la reprezentantii bancilor. Este cunoscut faptul ca pentru a obtine un credit , orice persoana trebuie sa detina garantiile materiale cerute , sa nu fie cunoscuta, consacrata ca fiind o persoana rau platnica, si altele. Eu cred ca a obtine un credit , indiferent de cuantumul sau, indiferent pe ce perioada, nu este chiar atat de greu.Problemele apar ulterior . Foarte multi debitori incep a se confrunta cu probleme de ordin financiar, au loc restructurari , muti dintre ei nu citesc cu atentie contractul pe care il semneaza, trezindu-se apoi cu dobanda majorata , sau trezindu-se a fi in imposibilitate de a-si achita tratele la timp. Este cazu l majoritatii romanilor. Raman deci la parerea ca un credit se poate obtine relativ usor, bancile au interesul in a acorda credite, mai ales pentru ca ele au multiple cai de a-si recupera datoriile .
Sunt de aceasi parere, anume ca se dau credite, dar cui? Un exemplu pe firma mai ales daca are domeniul de activitate in constructii nu se dau credite deoarece ei considera ca acest domeniu nu are "viitor " .