avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1065 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Concesionare parcare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Concesionare parcare

Va rog o parere -motivata in drept- despre urmatoarea situatie.
Primaria atribuie prin licitatie (asa afirma comisia de atribuire) 2(doua) locuri de parcare (din 4 locuri in total ) amenajate de primarie pe domeniu public, intre doua blocuri de 24 apartamente(12+12) unei persoane proprietar de casa si curte alipita de unul din cele doua blocuri (la 1 metru este gardul casei, limita de proprietate fata de bloc), cu evidenta posibilitate de parcare atat in curte, cat si pe carosabil pe un sens de mers ocupat in mod statornic, cam toate autovehiculele din zona care stationeaza acolo.

Eu ca locatar de bloc (acum cand dispun si eu de masina) am contestat atribuirea in fata comisiei presupunand ca cel de la casa detine cele doua locuri (nu are afisate vignete pe masini dar pretinde verbal ca detine locurile). Comisia din primarie sustine ca atribuirea a fost legala (dar refuza sa spuna cui s-a atribuit). Imi refuza comunicarea din primarie a listei cu persoanele carora s-au atribuit locurile pe motiv ca reprezinta informatii cu caracter personal.
Intemeiat va rog pe legislatia in vigoare
-se poate atribui loc de parcare (doua chiar) pe domeniu public unei persoane cu casa, curte si loc de stationat masina (are acces la strada corespunzator deplasarii unei masini normale) in detrimentul locatarilor din cea mai imediata apropiere(nu sub 30 m ci sub 3 m fata de locurile de parcare)?Adica este eligibil in a solicita atribuire?
-cum sa atac o hotarare a comisiei daca nu pot sa aflu ce cuprinde?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: croc1 , utilizator 20:38, 5 Martie 2017
Primaria detine autoritatea si competenta sa dispuna dupa propriul interes utilizarea si alocarea spatiilor de pe domeniul public
Unul dintre criteriile de concesionare spatii de pe domeniul public este si cel referitor la ordinea solicitarii respectiv criteriul "primul venit ,primul servit "
ok. Eligibilitatea servirii pe ce criterii legale se acorda?
Daca Primaria are doar interes inseamna ca noi suntem doar niste tolerati in curtea ei. Trebuie sa actioneze dupa niste reguli.
Deci
-cum cunosc actele autoritatilor
-cum cantaresc dreptul meu la un loc de parcare fata de altul care este privilegiat si are loc de parcare chiar in curte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Parcare de resedinta croc1 croc1 In baza carui act normativ poate fi atribuit un loc de parcare amenajat pe domeniu public, situat la mai putin de 5 metri fata de un bloc, unei persoane care ... (vezi toată discuția)
Poate masina straina sa parcheze langa blocul nostru ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea rugamintea daca poate cineva sa ma lamureasca cu urmatoarea problema: Langa blocul unde locuiesc este un trotuar lat de 2 m., in continuare ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare bucuresti sector 6 daniel3toma daniel3toma Buna ziua, As vrea sa stiu daca se poate obtine un loc de parcare in urmatoarea situatie: - in jurul blocului unde locuiesc sunt locuri de parcare, acestea ... (vezi toată discuția)