avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Drepturi youtube
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Drepturi youtube

Am si eu o nelamurire. Anul trecut am facut un videoclip, cu secvente dintr-un film, pe o melodie (melodia nu este a mea si nici filmul, clar :P) si l-am postat pe youtube. Acum cateva zile mi-a trimis cineva un mail pe youtube in care ma intreba daca sunt de acord sa ii las sa foloseasca videoclipul realizat de mine intr-un film pe care il fac in Belarus. Eu le-am dat permisiunea fara sa ma gandesc ca eu nu aveam niciun drept de autor, nici pt melodie, nici pt film. Daca vor folosi videclipul meu in acel film fara ca ei sa vorbeasca cu producatorul filmului si al melodiei, eu as putea avea probleme cu drepturile de autor sau numai ei? Mentionez ca nu am cerut nimic in schimb.
Ultima modificare: Duminică, 13 Septembrie 2009
zizi_laura, utilizator
Cel mai recent răspuns: zizi_laura , utilizator 19:25, 15 Octombrie 2009
Speta este pe cat de comuna, tot pe atat de frumoasa, si as compara'o cu formalitatile ce trebuie indeplinite pentru incorporarea inscrisurilor, respectiv conceptul de Apostila a statelor membre si semnatare a Conventiei de la Haga 1961 (intre care Samoa, Fiji, unele membre U.E.), fara de care piesele din dosare sunt numai inceputuri de inscrisuri (fie ele chiar si traduse si legalizate de notarii publici, ce sinistru); fiind inceputuri de inscrisuri si justificandu'se prejudicii pe taram delictual, trebuie chemati in garantie ISP'ul si respectiv Host'ul (care in speta este Service Maker al unei entitati Incorporated si prezenta pe Euronext, cu titluri tranzactionate); altminteri opereaza manu_militari, posesia cu buna-credinta a bunului mobil, si exceptia din fostul cod civil cu Pupaza lui Ion Creanga vanduta la targ'ul de pasari (ori gaina vecinului cumparata insa din targ de la un strain, pe care acum vecinul o recunoaste si o pretinde). fortuna vis, max
max2000 a scris:

Speta este pe cat de comuna, tot pe atat de frumoasa, si as compara'o cu formalitatile ce trebuie indeplinite pentru incorporarea inscrisurilor, respectiv conceptul de Apostila a statelor membre si semnatare a Conventiei de la Haga 1961 (intre care Samoa, Fiji, unele membre U.E.), fara de care piesele din dosare sunt numai inceputuri de inscrisuri (fie ele chiar si traduse si legalizate de notarii publici, ce sinistru); fiind inceputuri de inscrisuri si justificandu'se prejudicii pe taram delictual, trebuie chemati in garantie ISP'ul si respectiv Host'ul (care in speta este Service Maker al unei entitati Incorporated si prezenta pe Euronext, cu titluri tranzactionate); altminteri opereaza manu_militari, posesia cu buna-credinta a bunului mobil, si exceptia din fostul cod civil cu Pupaza lui Ion Creanga vanduta la targ'ul de pasari (ori gaina vecinului cumparata insa din targ de la un strain, pe care acum vecinul o recunoaste si o pretinde). fortuna vis, max

sincer , nu pricep...:O
J H a scris:

max2000 a scris:

sincer , nu pricep...:O

Tristan Tzara era roman de-al nostru, nu-i asa ?
Ca nici eu nu pricep.
dadadada Let there be light.:slap: Utube face referire la The Digital Millennium Copyright Act of 1998 in privinta drepturilor de autor, document ce poate fi studiat aici :
[ link extern ]
Mai pe intelesul muritorilor de rand, aici ;
[ link extern ]

well…good luck, folks. I'm outa here:magic:
zizi_laura a scris:

Am si eu o nelamurire. Anul trecut am facut un videoclip, cu secvente dintr-un film, pe o melodie (melodia nu este a mea si nici filmul, clar :P) si l-am postat pe youtube. Acum cateva zile mi-a trimis cineva un mail pe youtube in care ma intreba daca sunt de acord sa ii las sa foloseasca videoclipul realizat de mine intr-un film pe care il fac in Belarus. Eu le-am dat permisiunea fara sa ma gandesc ca eu nu aveam niciun drept de autor, nici pt melodie, nici pt film. Daca vor folosi videclipul meu in acel film fara ca ei sa vorbeasca cu producatorul filmului si al melodiei, eu as putea avea probleme cu drepturile de autor sau numai ei? Mentionez ca nu am cerut nimic in schimb.

Nu vei pati nimic, doar belarusii daca filmul va avea succes si va deveni vizibil. de ce? nu pt ca n-ai fi incalcat niste drepturi (nu doar de autor, ci si de sincronizare, asa numitele sync rights) ci pt ca va fi foarte greu sa se dea de tine, pe cand producatorii filmului sunt mult mai usor de gasit. In teorie, pt ca in practica Belarus e dictatura si o tara jungla din punct de vedere al copyrightului.
Dar alta data da drepturile de folosinta sau cesioneaza doar drepturi pe care le detii :)
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2009
Dinu Turcanu, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor - online / plagiat enisirin enisirin Ce metode se gasesc pentru a sanctiona folosirea si preluarea fara precizarea unui surse pentru creatiile proprii?Imi puteti indica va rog o lege sau vreun ... (vezi toată discuția)
Sanctiune pt furt intelectual just.rain just.rain O opera muzicala comuna a fost inregistrata la ucmr numai de catre unul din compozitori. Ceilalti ar dori sa stie cum ar trebui sa procedeze pt a li se ... (vezi toată discuția)
Piraterie.am nevoie de un sfat urgent georgemarius georgemarius Buna ziua!In data de 25 aprilie 2007 am fost 'vizitat' de 4 domni de la serviciul de investigare a fraudelor.Tin sa mentionez ca datorita situatiei financiare ... (vezi toată discuția)