avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Veniturile mai mici decat suma executarii silite
Discuție deschisă în Executare silită

Veniturile mai mici decat suma executarii silite

Buna ziua.
Am un prieten care a facut mai multe credite de consum ( deci pe persoana fizica) pentru a-si finanta o afacere. Afacerea a mers un timp dar, a inceput sa scartie pana a falimentat. Acum a ajuns la executari silite (in numar de 4). Problema este ca omul si-a permis sa inceapa returnarea esalonata din salariu a doua dintre executari, insa pentru celalalte doua nu prea mai are de unde. Cum procedeaza in acest caz?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: KENNSO , utilizator 13:13, 9 Martie 2017
In acest caz , ar trebui sa lase problema platilor in seama angajatorului deoarece angajatorul e acela care va retine , la sursa , o parte din salariu ( in acest caz , fiind vorba de mai multe executari , se va retine 1/2 din venit ) si va distribui cote parti din venit catre conturile executorilor .
Multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se procedeaza in cazul a 2 popriri? api7 api7 Am o poprire pe conturi ,de la un card de cumparaturi. Executorul a pus apoi poprire si la angajator,desi acesta imi vira salariul in unul din conturile pe ... (vezi toată discuția)
Executare silita alex35 alex35 In cazul unei executari silite,executorul judecatoresc are dreptul sa mi blocheze conturile din banca? Mentionez ca unul din conturi este de credit iar ... (vezi toată discuția)
Blocarea contului de salariu dupa retinerea popririi mihaelasasu mihaelasasu Buna ziua. Am o intrebare ivita din speta unui coleg. Acesta nu a mai achitat ultimile 6-7 rate a unui credit de nevoi personale Banca a cerut Judecatoriei ... (vezi toată discuția)