avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită blocarea contului de salariu dupa retinerea popririi
Discuție deschisă în Executare silită

blocarea contului de salariu dupa retinerea popririi

Buna ziua.
Am o intrebare ivita din speta unui coleg.
Acesta nu a mai achitat ultimile 6-7 rate a unui credit de nevoi personale Banca a cerut Judecatoriei infiitarea popririi cu formula executorie . Ca atare pe langa pensia alimentara care i se retine colegului meu i s-a mai retinut pana la 1/2 din salar si parte din poprire . In acelasi timp , banca solicita unui nr de 36 alte banci din tara blocarea tuturor conturilor de care ar dispune colegul meu . Acesta nu are alte conturi si nici alt venit decat cel de natura salariala . Ca atare pe langa poprirea efecutata de unitate din drepturile salariale si virata in contul indicat , BT( unde este deschis contul de salar )a blocat contul conform solicitarii bancii creditoare , asa incat nu-si poate ridica diferenta de disponibil care are aceeasi sursa - salariul . Este corect sau este un abuz din partea bancii creditoare neavand in vedere ca blocheaza aceeasi sursa ca cea din care i s-a retinut deja omului o suma? In cazul acesta nu incalca prevederea portivit careia i se retine omului mai mult de 1/2 din salar?
Mai mult este singura sursa de asigurare a existentei : plata chirie , utilitati , hrana , etc .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: mihaelasasu , utilizator 19:21, 21 Februarie 2010
in situatia in care unitatea angajatoare a procedat la retinerea din salariu a datoriei catre banca , blocarea contului este abuziva . Trebuie vazut si contractul care a stat la baza deschiderii contului de salariu. Practica arata ca bancile nu respecta alte prevederi legale cu privire la modului de efectuare a retinerilor decat cele contractuale . Fireste se poate solicita angajatorului si starea platii salariului pe card .
Categoric angajatorul a retinut si virat datoria catre banca . Am specificat ca dupa retinerea celor 260 lei cat reprezinta pensia alimentara s-a mai retinut pana la 1/2 din salar inca 370 lei . Dar ce poate face colegul meu in afara contestatiei la executare care cred ca va fi de turada ? O adresa cadre banca creditoare ar fii o solutie , in care sa explice situatia lui financiara , respectiv ca diferenta de salar ar fii trebuit sa-i asigure la cota minima existenta de zi cu zi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita campion campion Buna ziua! Am urmatoarea situatie. Am contactat un credit in timpul casatoriei pentru afacerea sotuui. Ulterior am divortat, iar acesta nu a mai platit rata, ... (vezi toată discuția)
Poprire salariu banca floare de gheata floare de gheata Buna ziua, Daca a fost instituita poprire de catre creditor asupra drepturilor salariale la angajator si a instituit poprire si la banca unde se vireaza ... (vezi toată discuția)
Salariu in contul sotiei smart28 smart28 Buna ziua. Am probleme cu achitarea datoriei catre banci (un credit de nevoi personale simplu). Momentan primesc salariu \"in mana\", insa va trebui sa imi fac ... (vezi toată discuția)