Buna ziua.
Am o intrebare ivita din speta unui coleg.
Acesta nu a mai achitat ultimile 6-7 rate a unui credit de nevoi personale Banca a cerut Judecatoriei infiitarea popririi cu formula executorie . Ca atare pe langa pensia alimentara care i se retine colegului meu i s-a mai retinut pana la 1/2 din salar si parte din poprire . In acelasi timp , banca solicita unui nr de 36 alte banci din tara blocarea tuturor conturilor de care ar dispune colegul meu . Acesta nu are alte conturi si nici alt venit decat cel de natura salariala . Ca atare pe langa poprirea efecutata de unitate din drepturile salariale si virata in contul indicat , BT( unde este deschis contul de salar )a blocat contul conform solicitarii bancii creditoare , asa incat nu-si poate ridica diferenta de disponibil care are aceeasi sursa - salariul . Este corect sau este un abuz din partea bancii creditoare neavand in vedere ca blocheaza aceeasi sursa ca cea din care i s-a retinut deja omului o suma? In cazul acesta nu incalca prevederea portivit careia i se retine omului mai mult de 1/2 din salar?
Mai mult este singura sursa de asigurare a existentei : plata chirie , utilitati , hrana , etc .
Multumesc
in situatia in care unitatea angajatoare a procedat la retinerea din salariu a datoriei catre banca , blocarea contului este abuziva . Trebuie vazut si contractul care a stat la baza deschiderii contului de salariu. Practica arata ca bancile nu respecta alte prevederi legale cu privire la modului de efectuare a retinerilor decat cele contractuale . Fireste se poate solicita angajatorului si starea platii salariului pe card .
Categoric angajatorul a retinut si virat datoria catre banca . Am specificat ca dupa retinerea celor 260 lei cat reprezinta pensia alimentara s-a mai retinut pana la 1/2 din salar inca 370 lei . Dar ce poate face colegul meu in afara contestatiei la executare care cred ca va fi de turada ? O adresa cadre banca creditoare ar fii o solutie , in care sa explice situatia lui financiara , respectiv ca diferenta de salar ar fii trebuit sa-i asigure la cota minima existenta de zi cu zi?
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Executare silita
campion
Buna ziua!
Am urmatoarea situatie. Am contactat un credit in timpul casatoriei pentru afacerea sotuui. Ulterior am divortat, iar acesta nu a mai platit rata, ... (vezi toată discuția)