avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1391 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool la volan
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool la volan

Buna seara. In data de 12.12.2016 la ora 3 noaptea am fost oprit de un echipaj de politie in Bucuresti. In aerul expirat a iesit 0.5 Am fost la sange si cam asta a fost
Mi-au luat carnetul si mi-au zis ca o sa fiu sunat in cateva zile.
Nu am mai auzit nimic de atunci.
La ce sa ma astept?
Cat timp o sa stau fara carnet?
Se poate sa primesc doar o amenda penala?
Prima abatere nici o amenda.
Multumesc
Nu este exclusa ameda penala, dar pentru stiinta dvs aceasta se dispune de instanta si reprezinta o hotarare de condamnare care ulterior atrage anularea permisului.
Ar trebui sa va ganditi prin a incepe sa platiti contravaloarea probelor biologice daca vreti sa se puna in miscare ancheta.
Multumesc. Nu sunt din bucuresti, Unde pot platii probele?
Mergeti intai la organul de UP si solicitati in scris ca vreti sa platiti dvs probele.
Uzati de procedura abreviata a recunoasterii invinuirii, recunoscand fapt ce v-a fost imputata, in conformitate cu rechizitoriul intocmit.


Limitele de pedepasa prevazute de lege vor fi reduse cu 1/ 3, in conformitate cu articolul 396, alineatul 10 din CODUL DE PROCEDURA PENALA.


Pana la citirea actului de sesizare, inculpatul are posibilitatea de a recunoaste fapta de care a fost acuzat.


Instanta de judecata va avea in vedere criteriile generale de individualizare a pedepsei, in conformitate cu articolul 74 din Codul penal.


Asadar, la dozarea pedepsei, in vederea determinarii cuantumului pedepsei aplicate, instanta de judecata va avea in vedere conduita postinfractionala manifestata, urmarea imediata a infractiunii, scopul savarsirii faptei, precum si circumstantele atenuante pe care le prezinta inculpatul.


Asadar, instanta de judecata,in vederea unei juste individualizari a pedepsei, va tine seama de inscrisurile in circumstantiere, depuse de inculpat, de unde se contureaza profilul social al inculpatului.


Instanta de fond va avea in vedere faptul ca sunteti infractor primar, la primul conflict cu legea penala, putand dispune amanarea aplicarii pedepsei(articolul 83 din CODUL PENAL ).




Amanarea aplicarii pedepsei nu reprezinta o forma de condamnare.


Asadar, din institutia amanarii aplicarii pedepsei nu rezulta interdictii si decaderi ce rezulta dintr-o condamnare.

In acest caz, permisul de conducere nu este anulat.




Succes.
Multumesc. Deci este posibil sa cer amanarea pedepsei si sa imi recuperez carnetu dupa terminarea proceului care nici macar nu a inceput?

Alte discuții în legătură

Conducerea sub influenta bauturilor alcoolice isarescu isarescu Buna ziua, Pe data de 03.08.2015 am fost oprit de un echipaj de politie, in urma controlului in aerului expirat aveam 0,45, am fost dus pentru recoltare ... (vezi toată discuția)
Am fost prins conducând fără permis, având lângă mine soția gravidă, cu stare de rău, iar acum trebuie să mergem la poliție să dăm declarație. ce pot păți? A21zi A21zi Bună ziua.in martie am fost prins de poliția de frontera conducand fara permis,pe un drum intre doua sate.au făcut o constatare in care scrie ca soției ... (vezi toată discuția)
Amanarea aplicarii pedepsei, conducere cu permis suspendat Norbert.Kovacs Norbert.Kovacs Buna seara, in 18.11.2019 am fost prins conducand cu permisul suspendat si mi sa facut dosar penal, in data de 21.10.2019 am primit decizia in care scria 8 ... (vezi toată discuția)