avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Trimis in judecata stiind ca inculpatul nu are drept ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Trimis in judecata stiind ca inculpatul nu are drept la impacare desi legea permite

Ám fost trimis in judecata pentru inselaciune,partea vatamata a decedat in cursul de urmarire penala! Nu ám dreptul de impacare,am pierdut odata cu decesul partik vatamate! Nu sunt un fel dezincriminat?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 11:34, 6 Martie 2017
Din pacate asa e legislatia. Daca persoana vatamata moare chiar si a doua zi dupa fapta penala, dreptul de impacare, cu tot cu beneficiul de inlaturare a raspunderii penale, se pierde.

Puteti insa, pentru a spera la o pedeapsa mai blanda, sa incheiati acord de mediere sau o tranzactie cu mostenitorii pe latura civila/prejudiciu, ca astfel sa ajungeti la individualizarea unei pedespe mai blande/mici.
Ultima modificare: Luni, 6 Martie 2017
ILIE DORIN, Mediator
Mi se poate absurd!
Are sanse la CCR invocarea exceptiei de neconstutitionalitate?
Cert este doar faptul ca aveți cumva dreptate sa va plângeți după părerea mea.

Trebuie însă motivata foarte bine excepția de neconstituționalitate.

Nu sunteți fără șansă dar e greu de spus dacă se va admite excepția. Sunt multi judecători la CCR și pot fi și opinii separate.
Ar fi bine sa solicitati și suspendarea judecății ca sa nu ajungeți la inchisoare pana nu se judeca excepția.
Avocatul dvs. sa se străduie foarte tare pe acest aspect.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impacare imposibila-persoana vatamata decedata Bencipici Bencipici Buna seara! Ám un dosar pentru inselaciune,partea vatamata a decedat in timp ce dosarul a fost la camera preliminara! Judecatorul a exprimat punctul de ... (vezi toată discuția)
Acord de mediere cu mostenitorul partii vatamate Bencipici Bencipici Pót sa inchei un acord de mediere cu mostenitorul partii vatamate daca partea vatamate a decedat? Este vorba de un proces penal, inselaciune (vezi toată discuția)
Conditii de admisibilitate Bencipici Bencipici Care sunt conditiile de admisibilitate a invocarii exceptieii de neconstutitionalitate? (vezi toată discuția)