avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1100 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lege studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lege studii superioare

buna ziua
As vrea sa stiu care este legea care spune ca odata ce un angajat a absolvit studii superioare trebuie sa aiba salariu mai mare cu 20%indiferent daca studiile sunt de specialitate .
va multumesc
Cel mai recent răspuns: cineva2009 , utilizator 07:53, 14 Septembrie 2009
Pentru personalul contractul din sectorul bugetar vedeti OG nr.10/2008 , si anume:
Art. 8. - Absolventii invatamantului superior de lunga sau de scurta durata care la data trecerii pe functia corespunzatoare studiilor absolvite erau incadrati pe functii cu nivel de studii inferior, specifice domeniului in care au absolvit studiile universitare, se incadreaza la gradul profesional corespunzator studiilor absolvite, la care se asigura o crestere cu pana la 20% a salariului de baza avut.

Pentru functionarii publici , OG nr.6/2007 cu modificarile si completarile ulterioare :
art.9 (3) Functionarii publici care absolva o forma de invatamant superior de lunga sau de scurta durata, incadrati pe functii publice cu nivel de studii inferior, se numesc, prin examen, intr-o functie publica de executie, un grad profesional si o treapta de salarizare care sa le asigure acestora o crestere de pana la 20% a salariului de baza avut anterior. Examenul se organizeaza de autoritatea sau de institutia publica in care isi desfasoara activitatea functionarul public, pe baza unui regulament-cadru aprobat prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale a Functionarilor Publici. In cazul in care, dupa aplicarea procentului de 20%, salariul de baza astfel stabilit se situeaza sub nivelul prevazut pentru gradul profesional asistent, treapta de salarizare 3, se va acorda salariul de baza de la acest nivel.
in cazul regiilor autonome cum se procedeaza ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

In noul stat postul meu e de studii superioare treb sa sustin concurs? aleksutzu aleksutzu 1.Am fost instiintat de catre cei de la resurse umane ca in noul stat ce urmeaza sa vina, functia pe care sunt incadrat s-a transformat din studii medii in ... (vezi toată discuția)
Transformare post flory1970 flory1970 Buna ziua.(nu stiu daca imi va raspunde cineva dar eu incerc) Din 1987 am lucrat cu carte de munca ca muncitor brutar ,(liceul l-am terminat in anul 1989) ... (vezi toată discuția)
Promovare functionar public tandrei1 tandrei1 Angajat bugetar, referent principal cu studii medii, vechime in functie peste 20 ani. Am terminat Facult de Manag-Fin , specializarea management, 3 ani cu ... (vezi toată discuția)