avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1384 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... casa -acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

casa -acte

Buna ziua, mama mea are o casuta mica la tara si o bucata de pamint, vrea sa le treaca pe numele meu,mai am 2 surori, cum se poate mai usor acest lucru? surorile sunt de acord,,prin donatie? vanzare-cumparare?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 14:59, 6 Martie 2017
Contract de donatie. Simplu sau cu uzufruct viager (adica mama dvs sa locuiasca pe timpul vieții in acea casa, cu intrare in posesie dupa deces), cum dorește mama.
Multumesc se poate sa imi spuneti mai multe va rog? cum este mai bine si cam ce ar insemna in bani? Multumesc frumos
Prin donatie dar, surorile sa consimta la instrainare prin act autentic.[Art.1.091(4)NCC].

Costurile depind de valoarea imobilului. In functie de asta se calculeaza taxele.
In cazul dvs cel mai "transparent" act este donatia.
La vanzare cumparare ar trebui sa achitati efectiv un pret, pentru a nu fi considerata donatie deghizata.
De asemenea, numai in cazul vanzarii cu clauza trebuie sa fie prezenta si sora pentru a da o declaratie ca recunoaste caracterul oneros al actului, pentru a nu invoca ulterior ca actul de fapt e donatie. Mai pe romaneste sa recunoasca faptul ca i-ati dat bani mamei.
La donatie (indiferent ca e simpla sau cu clauza) si la vanzare cumparare simpla, nu trebuie decat acordul mamei. Sora nu are nici o legatura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract cu uzufruct viager oanastnc oanastnc Sunt plecat din localitatea natala de multi ani.Am o sora careia i-a decedat sotul.Dupa divort aceasta si-a vandut apartamentul primit de la parinti si s-a ... (vezi toată discuția)
Act vanzare-cumparare sau variante de cedare la mostenirea unui imobil crystyna04 crystyna04 Tata a murit de curand si mama vrea sa mi lase mie apartamentul,pentru ca am grija de ea.Sora mea vrea sa mi dea partea ei prin donatie. ... (vezi toată discuția)
Contract vânzare-cumpărare Ana Murărescu Ana Murărescu Bună ziua! Părinții mei doresc să treacă casa pe mine și soțul meu. Cum ar fii mai bine să treacă ca să nu se mai schimbe și ca să stăm și noi ... (vezi toată discuția)