avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Facturare utilitati la chiriasi
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Facturare utilitati la chiriasi

Buna ziua
Sunt persoana juridica si am chiriasi, cu contract de inchiriere.
Daca nu am primit ( nu s-a emis ) factura de curent de mai multe luni,( se treneaza o lucrare de separare contorizare) exista o modalitate legala de a factura curentul consumat de chiriasi?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: SCADBRASOV , utilizator 12:36, 7 Martie 2017
Scrie in contractul de inchiriere ca se factureaza doar in baza facturii emise de furnizorul de energie? Nu cred ca va opreste nimeni sa facturati, se factureaza in baza contractului de inchiriere si a citirii contorului.
Sunt firma cu capital 100% de stat, iar departamentul contabilitate imi spune ca nu pot sa emit facturile pentru chiriasi pana nu primesc factura de la furnizorul de curent.
In contractul de inchiriere este specificat doar ca chiriasul are obligatia sa achite cheltuielile de intretinere lunara a spatiului.
Ultima modificare: Marți, 7 Martie 2017
SCADBRASOV, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Facturare curent electric pentru firma prin contor pasant dragosm90 dragosm90 Buna ziua, Detin un spatiu comercial la demisolul casei unde locuiesc si as vrea sa il dau in chirie unei firme. Am auzit ca se poate pune un contor ... (vezi toată discuția)
Facturare utilitati contract locatiune pers. juridica cu pers fizica avb_grup avb_grup Buna ziua Speta pe care vreau sa o supun atentiei dvs presupune mai multe paliere pe care am sa incerc sa le introduc treptat in discutieI. In esenta este ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere hala productie PaulHaiducu PaulHaiducu Suntem o sociaetate comerciala care am inchiriat o hala de productie unui SRL. Acesta consuma multa energie electrica, care trece prin contorul nostru. ... (vezi toată discuția)