avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 546 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... contract de inchiriere hala productie
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

contract de inchiriere hala productie

Suntem o sociaetate comerciala care am inchiriat o hala de productie unui SRL. Acesta consuma multa energie electrica, care trece prin contorul nostru. Posibilitatea ca acesta sa se racordeze la retea, este destul de greoaie, si necesita mult timp. Ce trebuie sa facem ca sa fim in legalitate, iar SRL-ul sa isi plateasca singur energia electrica.
Multumim!
Cel mai recent răspuns: Lorien , utilizator 10:15, 30 Iunie 2014
Faceti un act aditional la contract si stipulati obligatia lor de a-si instala pe cheltuiala proprie un contor pasant. In felul acesta puteti determina consumul lor din consumul total. Totusi este o solutie temporara pentru ca dvs. nu ii puteti emite factura pentru consumul de energie electrica -distributia si vanzarea de energie putand fi facuta doar pentru anumiti operatori-. In felul asta ii cointeresati pe ei sa isi instaleze echipamentele ca sa isi poate deduce cheltuielile. Desi .... asta ar fi trebuit sa va preocupe (pe ambii) inainte de a incheia contractul. In fine ...
Multumim!
Să solicitați furnizorului de energie montarea unui contoar suplimentar, care va contoriza energia consumată de către chiriaș. Nu cunosc dacă procedura este și valabilă la nivelul furnizorului. Însă fiind imobil hală, probabil separat și după natura lui, cred că este posibil.
Contorul pasant este o solutie ieftina si la indemana, nu este nevoie de aviz electrica, o poate face orice firma privata specializata, dupa contorul principal consumatorul este liber sa monteze contoare pasante (cateva sute de lei costa totul).
Facturarea o puteti face separat pe langa chirie, daca exista in contract o prevedere ca utilitatile care vin facturate pe proprietar vor fi defalcate pe chiriasi, am asemenea situatie si pana in prezent nu s-a legat nimeni de facturile/chitantele respective. De exemplu, energia termica la noi este facturat exclusiv pe proprietar, chiriasul nu poate face contract direct sub nici o forma (la electrica si apa-canal se permite, face chiriasul daca o vrea). In fiecare luna pe langa chirie mai emit o factura cu "utilitati", insa recomand sa cereti suficienta garantie, la asemenea consum si probabil congelatoare sau aparate valoroase, daca chiriasul dispare veti ramane cu o paguba consistenta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plătim curentul la dezvoltator, iar acesta ne amenință cu debranșarea dacă nu vrem să achităm și pierderile. cum putem opri această ilegalitate? ada2011 ada2011 buna seara, locuiesc intr-un cartier rezidential si toate casele sunt bransate la un transformator, apartinand celui ce a construit cartierul. Urmeaza sa fim ... (vezi toată discuția)
Facturare curent electric pentru firma prin contor pasant dragosm90 dragosm90 Buna ziua, Detin un spatiu comercial la demisolul casei unde locuiesc si as vrea sa il dau in chirie unei firme. Am auzit ca se poate pune un contor ... (vezi toată discuția)
Contract angi25 angi25 Buna ziua! Va rog, cine poate sa ma ajute in urmatoarea problema? Suntem 150 de apartamente (in 8 blocuri) care primim curent de la o institutie. Intrucat, ... (vezi toată discuția)