avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier sub influenta alcoolului
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier sub influenta alcoolului

buna ziua.In urma cu 5 luni am avut un accident rutier,la etilotest am avut 0,70.Am fost dus la spital pt recoltarea de probe la sange.Am ajuns si la cercetari penale pol.rutiera (recent)sa vad in ce stagiu mi se afla dosarul,si domnul politis m-ia spus ca cei de la IML nu le mai da analizele pt ca politia au datorii catre ei.Acum intreb eu.....ce trebuie sa fac sa obtin o dovada cu drept de prelungire pana la solutionarea dosarului,ca eu nam nici o vina ca IML nu le da analizele si asta nu inseamna ca eu sa astept ani de zile sa dea drumu la dosar pt a fi judecat.
Cel mai recent răspuns: Analore , utilizator 15:30, 17 Septembrie 2009
..platiti dvs analizele (cca 710 Ron) si printr-o actiune in regres le solicitati de la Politie ulterior ..astfel dosarul dvs ajunge in instanta de unde cu un certifcat de grefa mergeti si va ridicati carnetul pana se sfarseste judecata si avand in vedere rapiditatea cu care se judeca acum cauzele, s-ar putea intr-un an de zile sa aveti si sentinta investita .
succes
nu inteleg cum se face o actiune in regres.imi cer scuze dar vreau daca doriti sa-mi explicati mai pe intlesul meu, nu in termeni judiciari.Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 14 Septembrie 2009
dyde, utilizator
Adica sa dati in judecata politia sa va recuperati banii dati la IML.
imi cer scuze dar sa dau in judecata un institut, deja este timp pierdut si pierdere de bani si pana la urma urmei eu ca simplu cetatea cred ca mas lupta cu morile de vant.Deci nu asta vreau,eu doresc sa stiu cum fac sa imi recuperez dreptul de conducere pana la solutionarea cazului .
Raspunsul la intrebarea dv. il gasiti in ""Regulament de aplicare a noului cod rutier (Ordonanta de urgenta nr. 195 / 2000 privind circulatia pe drumurile publice)""
Art. 232. - (1) În cazul producerii unui accident de circulatie în urma caruia a rezultat uciderea sau vatamarea grava a integritatii corporale ori sanatatii uneia sau mai multor persoane sau distrugerea unuia sau mai multor vehicule, permisul de conducere se retine o data cu constatarea faptei, titularului acestuia eliberându-i-se o dovada înlocuitoare fara drept de circulatie, daca din primele cercetari rezulta ca evenimentul s-a produs din cauza nerespectarii de catre acesta a unei reguli de circulatie.

(2) Permisul de conducere nu se retine în cazurile prevazute la alin. (1), daca din primele cercetari rezulta ca titularul acestuia nu a încalcat nici o regula de circulatie.

(3) În cazurile prevazute de art. 81 alin. (1) din ordonanta de urgenta permisul de conducere se retine de catre politie o data cu identificarea autorului, iar în situatia în care împotriva titularului s-a luat masura de siguranta prevazuta la art. 112 lit. c) din Codul penal ori pedeapsa complementara prevazuta la art. 64 lit. c) din Codul penal, pe data luarii la cunostinta despre hotarâre de catre politie conducatorului de autovehicule i se elibereaza dovada înlocuitoare fara drept de circulatie.

Art. 233. - (1) În situatia savârsirii unor fapte ce întrunesc elementele constitutive ale unei infractiuni la regimul circulatiei care atrag sanctiunea contraventionala complementara de anulare a permisului de conducere, cu exceptia celor prevazute la art. 77 alin. (2) si (3), art. 78 alin. (3), art. 79 alin. (1) si (4), art. 81 alin. (1), art. 82 alin. (1) si la art. 84 alin. (3) din ordonanta de urgenta, politistul retine permisul de conducere, eliberând titularului o dovada înlocuitoare cu drept de circulatie pentru 15 zile.

(2) Prelungirea dreptului de circulatie se face de catre seful politiei specializate, din 30 în 30 de zile, în baza unui document eliberat de procurorul care efectueaza urmarirea penala sau de cel care exercita supravegherea cercetarii penale, pâna la ramânerea definitiva a hotarârii judecatoresti, iar în cursul judecatii, de catre instanta sesizata cu judecarea cauzei.

Art. 234. - Dovada înlocuitoare a permisului de conducere se elibereaza cu drept de circulatie pentru o perioada de 15 zile si în situatiile prevazute la art. 230 lit. g), h) si k).

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal retinere permis, accident cu victima usoara bobc bobc Buna ziua In urma cu câteva zile am fost implicat într-un accident rutier soldat cu o victimă. Victima, este o persoana cobora din mașina tamponata ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala razzu razzu Buna ziua, As dori sa ma lamuriti si pe mine cu o problema: am fost implicat acum o luna intr-un accident rutier- eram pe un drum principal in oras si m-am ... (vezi toată discuția)
Permis retinut sub baza unor articole in care eu nu ma incadrez martzianu martzianu În fapt, la data de 26.07.2009, am fost implicat intr-un accident rutier, pe „sos Olteniţei” din care a rezultat decesul unei persoane, iar când ... (vezi toată discuția)