buna ziua.In urma cu 5 luni am avut un accident rutier,la etilotest am avut 0,70.Am fost dus la spital pt recoltarea de probe la sange.Am ajuns si la cercetari penale pol.rutiera (recent)sa vad in ce stagiu mi se afla dosarul,si domnul politis m-ia spus ca cei de la IML nu le mai da analizele pt ca politia au datorii catre ei.Acum intreb eu.....ce trebuie sa fac sa obtin o dovada cu drept de prelungire pana la solutionarea dosarului,ca eu nam nici o vina ca IML nu le da analizele si asta nu inseamna ca eu sa astept ani de zile sa dea drumu la dosar pt a fi judecat.
multumesc am inteles.Exista vreo lege in care politia are dreptu de a retine permisul mai mult de 90 zile fara sa existe vreo sentinta data de judecatori!?
Sigur ca exista chiar in prevederile legale citate mai sus exista, .......ceea ce dv. trebuie sa intelegeti este ca suspendarea permisului dv. este o masura preventiva deocamdata pentru ca dv. sunteti in faza de cercetare penala, fiind vb. de-o masura preventiva legea nu impune aceea limita de 90 de zile care apare la suspendarea permisului in caz de sanctiune, pentru ca acea prevedere care limiteaza nr. de zile max. cat poate fi suspendat permisul se refera la suspendare strict ca si sanctiune.............deci practic dv. veti avea permisul suspendat pana la pronuntarea unei hotarari definitive si irevocabile in cazul dv......asta in conditiile in care formuland cereri la procuror si mai apoi la instanta de-a va acorda dovada de circulatie, vor fi respinse..........
Vatamare corporala
razzu
Buna ziua,
As dori sa ma lamuriti si pe mine cu o problema: am fost implicat acum o luna intr-un accident rutier- eram pe un drum principal in oras si m-am ... (vezi toată discuția)