avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ce masuri pot lua impotriva unui vecin care are o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ce masuri pot lua impotriva unui vecin care are o fereastra la baie( pe calcan) prin care se uita la mine in casa

Buna ziua! In urma cu un an si jumatate am achizitionat un apartament la etajul 2 al unui imobil p+2+m, construit legal. Apartamentul are un living+bucatarie open space, iar balconul care il deserveste este delimitat cu balustrada metalica pein care se vede perfect. Fata in fata cu apartamentul esteo casa care are un geam la baie de cca 50x50 cm. Problema mea este ca acest vecin nu are deschidere verticala si de cate ori deschide geamul si se uita la noi in casa. Anul trecut chiar a inceput o discutie cu mine in momentul in care m-a vazut in casa(eram la cca 5 metri de usa balconului). Intrucat langa bloc este un depozit al carui acoperis se termina fix in dreptul balconului, am montat o camera de supraveghere care batea strict pe acel acoperis. Ieri am reglat camera astfel incat sa bata putin spre geamul ilegal al vecinilui pentru a avea certitudinea ca intr-adevar se uita la mine in casa, astfel incat sa am o discutie cu dansul. In seara aceasta am observat ca fiica vecinului face poze la mine in casa, geamul respectiv de la baie fiind chiar foarte jos ai oferind o vedere perfecta in locuinta mea. Am reusit sa o filmez cu telefonul ( camera nu inregistreaza, functioneaza doar live sau trimite mesaje de notificare cd simte miscare).
Va rog sa imi spuneti ce pot face in privinta acestui vecin care atenteaza la intimitatea mea printr-un geam ilegal( codul civil spune ca astfel de ferestre sunt acceptate dc nu ofera vedere spre vecin.
Mentionez ca nu pot acoperi usa balconului sau fereastra pentru ca sunt singurele surse de lumina, acestea fiind oricum amplasate intr-o zona de umbra.
Va multumesc!

Alte discuții în legătură

A cui este dreptatea? a mea, sau a vecinului? daniilafe daniilafe Locuiesc intr-un bloc, la etajul I. Apartamentul este cu vedere spre spatele blocului, implicit si balconul (terasa) apartamentului. In spatele blocului, este ... (vezi toată discuția)
Schimbare destinatie/reamenajare spatiu apartament Vladimir03 Vladimir03 Buna ziua, Vecinul de sub mine a schimbat destinatia camerelor...a transformat bucataria in dormitor, si bucataria mutat-o in camera de ... (vezi toată discuția)
Bună seara . locuiesc într-un apartament la etajul 4 (ultimul ... Sashalexa Sashalexa Bună seara . Locuiesc într-un apartament la etajul 4 (ultimul ). As dori sa schimb destinația camerelor în felul următor:. Sufrageria care este perete ... (vezi toată discuția)