avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1080 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... transformare filiala in asociaþie de sine stãtãtoare
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

transformare filiala in asociaþie de sine stãtãtoare

Sunt inca presedinta unei filiale de asociatie - constituita in 2000 - pe legea veche, care, avand in vedere ca asociatia "mama" - nu a desfasurat nici o activitate in 2001, nu am mai avut nici o activitate din 2002 - in anii ulteriori bilantul fiind depus pe zero.

As vrea sa stiu daca:
- merita si se poate sa modific denumirea acesteia si sa fac filiala de sine statatoare,
- sau e mai simplu sa o inchid si sa fac una nouă.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: SC QCERT SRL , Consultant resurse umane 21:04, 14 Septembrie 2009
Eu as face una noua. Cea actuala oricum nu are un istoric care sa ajute intr-un fel.
In plus, costurile si demersurile aferente sunt cam aceleasi.
Succes.
Puteti sa-i modificati statutul juridic filialei ... costurile sunt mai mici in acest caz.
Multumesc de raspunsuri.

In principiu, pentru mine, nu costurile sunt cele mai importante ci timpul in care se poate rezolva. Ce-a veche oricum vroiam sa o inchid, dar din lipsa de timp am tot amanat. Ca societate sunt platitor de TVA aspect care, in relatia cu institutiile publice si persoanele fizice ma dezavantajeaza.
In acest sens m-am gandit sa fac un nou ONG sau sa modific incadrarea juridica a celei existente - care prin statut imi impune sa dauo cota parte asociatiei din Bucuresti care nu a mai facut nimic din 2001.

In principiu, din experienta, tinand cont de si "greva" din justitie, in cat timp pot definitiva actele?
Ultima modificare: Luni, 14 Septembrie 2009
SC QCERT SRL , Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare asociatie non profit mugurbt mugurbt O asociatie non profit veche de 6 ani are de anul trecut o filiala constituita legal, prin hotarare judecatorea. Asociatia mama se desfiinteaza statutar, prin ... (vezi toată discuția)
Deschidere filiala in romania pentru un ong italian getalazar getalazar 1. Un ONG italian ar putea sa-si deschida filiala in Romania, care sa aiba personalitate juridica romaneasca cu cod fiscal propriu etc., cu toate drepturile ... (vezi toată discuția)
Infiintare filiala ong lili77 lili77 Buna ziua ,as dori sa stiu care este procedura infiintarii unei filiale de catre un ong(asociatie) ?Ce presupune o filiala a unui ong :are stampila proprie ... (vezi toată discuția)