avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Anulare Polita RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Anulare Polita RCA

Am facut o greseala si am cerut unui broker de asigurari eliberarea unei polite RCA pentru un camion luat in leasing. Firma de leasing m-a instiintat apoi ca am comis greseala si ca ei se ocupa de RCA, in calitate de propritar, nu eu in calitate de utilizator. Am cerut apoi anularea politei atat brokerului cat si firmei de asigurari care a eliberat-o intrucat nu imi mai este de folos si polita inca nu a intrat in perioada de valabilitate (polita a fost eliberata pe 3 martie dar valabilitatea acesteia este de 12 luni incepand cu 16 martie). Mentionez si ca plata politei s-a facut online.

Va rog sa ma sfatuiti daca exista sanse sa imi recuperez banii.
Cel mai recent răspuns: Olga Tanasa , Consultant asigurari 15:12, 8 Martie 2017
Exista probabilitatea ca aasiguratorul sa nu fie e acord sa anuleze polita,legea spune ca poti avea una sau mai multe polite rca pt acelasi autovehicul, in consecinta asiguratorul nu este obligat sa o anuleze.In situatia data, ar trebui sa gasiti intelegere la firma de leasing sa nu emita si ei o polita pt masina in cauza.Firma de leasing se poate ocupa de politele rca doar in situatia in care este prevazut in contractul de leasing pe care il aveti incheiat cu acesta,daca nu este prevazut acest lucru agentul de la ei este putin suparat ca nu isi incaseaza comisionul.In calitate de proprietar va poate conditia unde sa fie incheiata polita casco nu polita RCA.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi emise 2 rca pentru acelesi autoturism? MONA PARASCHIVU MONA PARASCHIVU Buna ziua .Am semnat un contract de novatie in anul 2009 prin care am preluat ratele la un autoturism si am devenit utilizator cesionar.In luna decembrie 2009 ... (vezi toată discuția)
Schimbare asigurator in cadrul unui contract de leasin auto zambet zambet Buna ziua, Ca persoana juridica, am un contract de leasing auto. Politele RCA si CASCO au fost incheiate de firma de leasing cu singurul broker de asigurari ... (vezi toată discuția)
Penalizari polita casco - leasing nicmar82 nicmar82 Am primit o factura de penalitati la polita casco in valoare de 2000 lei pentru ca nu am mai platit polita casco. Factura de penalitati a fost emisa dupa 1 an ... (vezi toată discuția)