avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 181 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident fara Contract de munca.
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident fara Contract de munca.

Buna ziua, intrebarea mea este urmatoarea: am avut angajat in strainatate un Sofer roman, cu Contract de munca, totul legal, a avut o perioada cand, tot pleca, se intorcea l lucru, a avut ceva probleme de sanatate, si última oara cand s.a intors nefiind hotarat cat sta si cat poate lucra Nu Am mai inregistrat contractual de munca la itm, si cum necazul se intampla atunci cand Nu trebuie, acesta a avut un accident cu camionul, din cauza neatentiei si a telefonului, camionul este dauna totala, iar el a scapat cu operatie la picior.care sunt riscurile mele ca angajator si unde s.ar putea ajunge?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:48, 7 Martie 2017
Evenimentul produs trebuie comunicat la ITM? Inspectia muncii si cercetat in baza documentelor emise de autoritatea de cercetare a accidentului rutier din strainatate, a documentelor medicale eliberate de spital, etc. traduse in limba romana si in original.
Pentru neanuntarea evenimentului produs si pentru lucru la negru veti fi amendat contraventional, ca angajator, de catre ITM/ Inspectia muncii.
Soferul nefiind angajat cu forme legale la firma dvs., autoritatea teritoriala de securitate si santate in munca din strainatate nu va cerceta evenimentul produs ca accident de munca.
Toate cheltuielile legate de perioada de incapacitate temporara de munca, inclusiv perioada de recuperare medicala a soferului se vor suporta de angajatorul unde desfasura activitatea chiar daca lucra fara forme legale. In caz contrar, soferul se poate indrepta impotriva angajatorului printr-o actiune in instanta civila unde poate cere daune materiale si sau daune morale din partea firmei.
Daca aveti incheiat un contract de asigurare pentru accidente cu o firma de asigurari, pentru un numar de .... lucratori, nenominalizati, prima de asigurare o puteti utiliza pe numele soferului pentru plata cheltuielilor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident in timpul programului de munca sofer tir Cristinamai1986 Cristinamai1986 Buna ziua, Sotul meu a avut un accident in timpul programului de munca in Suedia. Este sofer pe tir, cu contract de munca pe Romania. Despre acest accident am ... (vezi toată discuția)
Dreptul muncii- accident la locul de munca alex-aldea07 alex-aldea07 Fratele meu a avut un accident la locul de munca, el fiind sofer profesionist la o firma romaneasca.Accidentul s-a intamplat in italia acum 4 luni. Nu a primit ... (vezi toată discuția)
Accident de munca in strainatate ab1989 ab1989 Lucrez de o luna ca sofer de tir. In data de 29 februarie 2016 in Cehia, in timp ce veneam din Germania spre Romania, colegul meu care era la volan in acel ... (vezi toată discuția)