avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 386 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent creștere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent creștere copil

Dacă am optat pentru 2 ani creștere copil, si legea 66/2016 s-a dat după optiunea de a sta acasă cu copilul 2 ani și aș dori sa ma întorc cu 90 de zile mai repede, însă firma nu acceptă cererea aș putea sa apelez la ITM???
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:58, 7 Martie 2017
Si eu sunt in aceeasi situație.
Conform legislatiei in vigoare, pana cand copilul implineste varsta de 2 ani angajata se poate reintoarce oricand la serviciu si poate reintra oricand in concediul de crestere si ingrijire a copilului.Deci angajatorul este obligat sa va reprimeasca.

Daca apar probleme cu angajatorul va adresati cu o sesizare la ITM.
Ultima modificare: Marți, 7 Martie 2017
Ani Avram, Consilier juridic
Codul Muncii nu reglementeaza revenirea la locul de munca dupa terminarea CCC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reintoarcerea in concediu crestere copil (ccc) mamamia1 mamamia1 Buna ziua, Cand baitetelul meu a implinit 8 luni m-am reintors la servici. Beneficiez de stimulentul de insertie. Acum din nefericire, copilul meu s-a ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Ana_84 Ana_84 Buna ziua, In perioada 01.11.2015-29.02.2016 am beneficiat de indemnizatie de maternitate, iar incepand cu 01.03.2016 am revenit la serviciu si momentan ... (vezi toată discuția)
Ccc Monica21 Monica21 Urmeaza sa nasc luna aceasta si sunt detasata de aproape 2 ani la o institutie. As vrea sa ma intorc cat mai repede la munca insa societatea la care sunt ... (vezi toată discuția)