avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune cu mostenitor cu adresa necunoscuta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune cu mostenitor cu adresa necunoscuta

A murit cineva care are inca 3 surori vitrege dupa mama, cu care a crescut si a trait impreuna. Si mai are si un frate vitreg din alta casatorie a tatalui , despre care nu stia nimic. In rest, vaduva de peste 15 ani, fara copii.

- cum se imparte ceea ce a ramas de la defuncta?

- nu se stie decat de existenta acestui frate( nume, parintii, locul si anul nasterii) nu adresa sau contact.Cine trebuie sa il instiinteze despre succesiune? (familia, notarul?) (de la politie nu am obtinut nici o informatie )

- cum poate fi instiintat daca nu se stie unde este?

- daca nu dam de acest frate ce se intampla?

-Cum se desfasoara mai departe succesiunea?
~ Conținut șters la cerere ~
cine ar trebui sa gaseasca aceasta persoana? familia sau notarul unde se deschide dosarul de succesiune? persoanele fizice nu pot afla datele personale ale unei persoane de la primarie ( legea 866).

multumesc mult
Dvs. cine sunteți?

Trebuie găsit? De ce trebuie? Sunteți bunul samaritean și vreți să-i vârâți în traistă ceea ce nici legea nu-l obligă să ia? :)

Vreți să-l găsiți? De ce?
Ce interes aveți? Avocatul are răspunsuri diferite, în funcție de cine întreabă și ce interes urmărește.

O variantă de răspuns (profitabilă unora) ar putea fi: :) incrucișați brațul drept peste stângul sau viceversa, după cum vă vine mai bine, și așteptați să treacă timpul. Simpla trecere a timpului poate fi profitabila. Unora, repet.

Ultima modificare: Miercuri, 8 Martie 2017
romascanu, moderator
Daca aveti drept de mostenitor va trebui sa ajungeti la instanta.
Va fi un proces de lunga durata foarte probabil.
Nu pierdeti vremea la notar ca veti pierde destul timp la instanta.
Dacă vreți să aflați ultimul domiciliu, vă costă un leu.

[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Pot lua parte la succesiune dupa mama vitrega ? sa fie o gluma a notarului ? benga112 benga112 Succesiune ? Tata a fost casatorit cu mama mea. Mama mea a murit in 1965 Subsemnatul fiu al acestora. In anul1969 tata sa recasatorit legitim cu o alta ... (vezi toată discuția)
Instiintare testament bw_vision bw_vision Buna ziua! M-ati putea ajuta cu o parere, va rog? Incerc sa prezit situatia completa: Din pacate, matusa mea (sora tatalui), a decedat. Situatia a fost de ... (vezi toată discuția)
Nu putem face succesiunea din cauza tatalui vitreg. grigdd grigdd Buna ziua, ma numesc Denis, mama mea a decedat acum 8 ani si inca nu am facut succesiunea apartamentului unde locuim. Succesiunea nu s-a facut din cauza ... (vezi toată discuția)