avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 821 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nu putem face succesiunea din cauza tatalui vitreg.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nu putem face succesiunea din cauza tatalui vitreg.

Buna ziua, ma numesc Denis, mama mea a decedat acum 8 ani si inca nu am facut succesiunea apartamentului unde locuim. Succesiunea nu s-a facut din cauza tatalui meu vitreg pentru ca nu a vrut.Ne rugam de el, eu si fratele meu de 8 ani si tot timpul se eschiveaza.Apartamentul a fost cumparat de mama si tatal meu vitreg in timpul casatoriei. Cum putem sa-l facem sa faca succesiunea daca noi nu avem nici macar o copie dupa contractul casei (nu avem decat certificatul de deces al mamei - copie)?, si daca este adevarat ca daca trec 10 ani de cand nu s-a facut succesiunea ne pierdem dreptul la mostenire?
cu multe multumiri.
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 04:15, 30 August 2013
Discutati cu un avocat,puteti solicita in instanta sa se constate ca aveti calitatea de mostenitor a mamei dvs,sa se stabileasca cota parte ce vi se cuvine, bunurile din care este compusa masa succesorala si eventual partajarea bunurilor respective.
Ultima modificare: Joi, 29 August 2013
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Procedura succesorală o poate deschide oricare persoană interesată inclusiv procurorul. Apartamentul care va face parte din bunurile moştenite este în mod categoric înregistrat la administraţia fiscală deoarece s-au plătit taxe şi impozite locale. De acolo puteţi afla despre contractul casei. Prin notariat, se va deschide succesiunea iar tatăl d-voastră vitreg va fi convocat obligatoriu la notarul pe care l-aţi ales. Poate până în prezent, tatăl a şi dezbătut moştenirea. acestui apartament.
Prima dată solicitaţi la serviciul evidenţă informatizată a succesiunilor, serviciu care aparţine Camerei notarilor publici de care aparţine domiciliul defunctei d-voastre mame(Bucureşti, Ploieşti, Braşov, etc) şi solicitaţi, fiind persoane interesate, informaţia dacă s-a dezbătut succesiunea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Mama mea vitregă a decedat cu o lună înaintea tatălui meu. nu au avut copii împreună, dar ea a avut o soră. cine poate iniția dezbaterea succesiunii? Veronicas Veronicas Bună ziua, am urmatoarea situatie: Tatal meu a decedat, sotia sa (mama vitrega) a decedat si ea in urma cu o luna înaintea tatalui meu. Cei doi nu au copii ... (vezi toată discuția)
Nedumerire mostenire/succesiune Bogdan_G Bogdan_G Buna ziua, am anumite neclaritati legate de dreptul de mostenitor si de succesiunea unei bunici. Situatia este relativ complicata, dar o sa incerc sa o explic ... (vezi toată discuția)