In cadrul institutiei exista in mod distinct un serviciu de resurse umane si un serviciu financiar-salarizare, certificatele medicale se predau de catre salariați la serviciul resurse umane care ulterior le predă la serviciul financiar-salarizare in vederea plății indemnizatiei. Cărui serviciu îi revine obligatia de a verifica depășirea numărului de zile permise de lege si respectiv completarea rubricii aviz medic expert atunci când este cazul?
Ar trebui sa fie specificate in fisele de post responsabilitatile referitoare la certificatele medicale. Si eu lucrez la resurse umane, am in fisa de post atributia de a introduce in programul de salarii certificatele medicale, iar colega mea de la financiar le completeaza.
Nu e clar unde se termina atributia mea si unde incepe a ei, dar colaboram foarte bine si le verificam impreuna, pentru a nu avea probleme la restituirea sumelor din FNUASS.
De obicei exista conceptia ca resursele umane raspund de sumele brute din statele de plata, iar financiarul de retineri, contributii si plata salariilor.