avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 262 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Deducere pensie alimentara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Deducere pensie alimentara

Poate un parinte sa beneficieze de deducere pentru un copil minor caruia i s-a stabilit o pensie alimentara mai mare de 300 lei ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:14, 8 Martie 2017
"Pentru copiii minori ai contribuabililor, suma reprezentând deducerea personală se atribuie fiecărui contribuabil în întreținerea căruia/cărora se află aceștia", este precizat la art. 77 alin (4) din Codul fiscal.

Astfel, ambii părinţi pot beneficia de deducerea personală pentru copiii minori, însă numai la funcţia de bază, cu condiţia ca venitul brut al fiecăruia dintre ei să nu depăşească suma de 3.000 de lei/lunar.
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere copii salariu GuiPaulaPaul GuiPaulaPaul Beneficiaza ambii parinti de deducere pentru copiii minori? In baza carei legi? (vezi toată discuția)
Intretinere Zoltan Pap Zoltan Pap Bună ziua, dacă sunt divorțat si avem custodie comună se poate ca ambii părinți sa aibă copii la intretinere. (vezi toată discuția)
Deducere la ambii parinti cristinaelena23 cristinaelena23 Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti, si cu articolul daca se poate, daca in noul CF se precizeaza ca ambii parinti pot avea deduceri suplimentare pentru ... (vezi toată discuția)