avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Abuz in AG a asociatiei de propietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Abuz in AG a asociatiei de propietari

Buna dimineata,

Zilele trecute a fost adunarea generala a propietarilor [editat] avand ca scop alegerea unui nou comitet executiv si a unui presedinte care nu exista in trecut. S-a convenit ca fiecare etaj sa aiba un reprezentant in comitetul executiv.
Administratorul [sters] a tinut discursul insa "s-a vorbit cu fostul presedinte [sters]" ca sa comita urmatoarea ilegalitate:
- Desi am fost ales de toti cei de la etajul 1, Administratorul [sters] impreuna cu ex-presedintele si actual reales [sters] au decis ei ca eu nu am voie sa fiu ales pentru ca sunt prea nou in bloc si alte argumentari ilegale.
Avand in vedere ca etajul 1 i-i supecteaza de delapidare am formulat azi de dimineata urmatorul email spre administrator
----------------
Buna dimineata,

Am formulat urmatoarea notificare

1. Conform articolului 7, capitol 1 din legea asociatie de propietari 230/2007 ati comis un abuz impreuna cu [sters] si va somez sa respectati legea adica sa ma treceti in procesul verbal ca membru in comitetul executiv asa cum am fost ales.

2. Vreau sa imi specificati o zi si o ora cand pot veni la dumneavoastra sa imi puneti la dispozitie chitantele care dovedesc suma incasata in vederea reparatiei acoperisului si cele aferente fondului de rulment.


Astept raspunsul dumneavoastra.
----------------

Va rog sa ma informati ce am de facut in acest caz de abuz.


Ultima modificare: Miercuri, 8 Martie 2017
elga50, moderator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:46, 8 Martie 2017
Interventie moderator

Ne confundati cu vreo autoritate, de ne cereti sa va informam?
breazamoreni a scris:




Am formulat urmatoarea notificare

1. Conform articolului 7, capitol 1 din legea asociatie de propietari 230/2007 ati comis un abuz


2. Vreau sa imi specificati o zi si o ora cand pot veni la dumneavoastra sa imi puneti la dispozitie





Intotdeauna cand intentionati sa solutionati o problema este necesar sa stapaniti procedura ,astfel incat sa demonstrati participantilor la discutie ca detineti motive intemeiate
Ati invocat un abuz in temeiul disp art 7 cap 1 L nr 230/2007


Art. 7
Inscrierea ulterioara in asociatia de proprietari a proprietarilor care nu au fost prezenti la adunarea generala de constituire se face la cererea scrisa a acestora, fara alte formalitati.

Intotdeauna solutionarea problemelor aparute in cadrul asociatiilor de proprietari/locatari trebuiesc solutionate cu multa intelegere,cu intelepciune ,cu toleranta si cu stapanirea dispozitiilor in domeniu
Aspectul ca ati notificat
Vreau sa imi specificati o zi si o ora cand pot veni la dumneavoastra sa imi puneti la dispozitie chitantele
,atesta dorinta dv de luare la cunostiinta despre continutul chitantelor
Era suficient sa solicitati L nr 230/2007
Art. 10
Proprietarii au dreptul sa cunoasca toate aspectele ce tin de activitatea asociatiei si au acces, la cerere, la orice document al acesteia.


Nu este obligatoriu ca dorinta dv notificata sa aiba drept consecinta materializarea interesului dv
Daca suspectati ilegalitati ,aveti garantia ca daca parcurgeti numai anumite chitante descoperiti marea delapidare ?
Puteti solicita presedntelui de asociatie,cenzorului clarificarea anumitor aspecte
Daca aveti suspiciunea unor fapte sub incidenta penala ,puteti solicita in temeiul disp art 55 din L nr 230/2007 implicarea serviciului din primarie,sau puteti contracta in nume personal expertiza financiar contabila cu obiectivele pe care le aprecaiti necesare
Mai tineti cont ca in orice asociatie de proprietari ,in timp se realizeaza simpatii si antipati,amicitii de interes,bisericute
In anumite asociatii de proprietari exista grupuri de interese si mai functioneaza si efectul de turma respectiv anumiti sunt sustinuti de grupuri,grupulete ...care cu greu accepta sa predea suprematia dobandita in ani
Si ca ultima observatie...dv ca si proprietar-indiferent de vechimea in imobil,ca simplu cetatean nu puteti comunica o notificare oficiala
Notificarea oficiala reprezinta atributul executorului judecatoresc...

Îi amintiți de dreptul dvs. de a consulta ORICE DOCUMENT al Asociației - art.10 din Legea 230/2007 sau art.12 din H.G. 1588/2007. Dacă refuză, faceți inițial o Petiție către Primărie și apoi o Acțiune în Instanță dacă refuză să vă informeze - înseamnă că are ceva de ascuns.
Buna dimineata, nu, va cer decat un sfat ce am de facut cu punctul 1, la 2 am inteles deja.
Va multumesc pentru raspunsul promt. Am o singura intrebare, in loc de "Notificare" care este varianta mea legala de comunicare cu ei prin email scris. "Instiintare" cumva?

Alte discuții în legătură

Probleme cu administratorul de bloc Locatar59 Locatar59 Buna ziua, am o nelamurire legata de uscatoria bloculuiin care locuiesc. Sunt propietara unui apartament la etajul 9 din 10, deasupra mea se afla uscatoria ... (vezi toată discuția)
Schimbarea aspectului si functionalitatii proprietatii comune StefaniaEmerson StefaniaEmerson In anul 2013, un presedinte de asociatie s-a considerat proprietarul blocului si a inlocuit gresia antiderpanta pusa de constructor cand noi am cumparat, cu ... (vezi toată discuția)
Contabilitate asociatia de propietari ialevra ialevra Buna ziua, Ma confrunt cu o problema privind administratorul imobilului in care locuieste mama mea . Fiind propietara si pensionara in acelasi timp, ... (vezi toată discuția)