avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Competență divorț
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Competență divorț

X și Y s-au căsătorit in Tecuci in 2002. In anul 2007 s-au mutat impreuna in Spania. In anul 2016, X a parăsit domiciliul conjugal, astfel că Y a cerut divortul. Care este instanta competenta pentru a introduce cererea de chemare in judecata?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 10:39, 8 Martie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Dacă soții nu se înțeleg procesul poate fi complicat.
Dacă nu locuiți în România, la București se va desfășura procesul asa cum s-a arătat mai sus.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se poate divorta in bucuresti in conditiile in care casatoria s-a facut in alt judet? DoamnaIlenus DoamnaIlenus Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns. Prietena mea s-a casatorit la Iasi acum cativa ani. Acum ea a plecat din Iasi, s-a mutat la Bucuresti unde si-a si ... (vezi toată discuția)
Rapire internationala de minori? globalt globalt Nu voi intra in foarte multe detalii referitor la relatia noastra de casnicie. Eu, tatal, sotia mea si fiul nostru (3 ani jumate) suntem toti 3 cetateni ... (vezi toată discuția)
Divort, sotia pleaca in italia si nu mai vrea sa vina acasa! ContSters169673 ContSters169673 Sotii CIA si CII casatoriti de 28 ani, au construit totul impreuna, ea casnica, el angajat au 3 copii mojori \"la casele lor\". Doamna pleca in vizita la un ... (vezi toată discuția)