avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de maternitate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de maternitate

Buna ziua! Am nascut in 12 februarie 2016 si am optat pentru concediu de maternitate de doi ani. Acum fetita are aproape 1 an si o luna si recent mi s-a oferit un loc de munca de la 1 aprilie. As putea sa reincep munca de la acea data si sa primesc si stimulentul? In ce valoare este? Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:19, 9 Martie 2017
Puteti reveni la munca incepand cu 01.04.2017 si veti primi stimulent de insertie pana la implinirea de catre copil a varstei de 3 ani .

Începând cu drepturile lunii aprilie 2017, cuantumul stimulentului de inserţie este de 650 lei.

Ultima modificare: Miercuri, 8 Martie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic
Auzisem ca ar fi trebuit sa anunt cu 60 de zile inainte ca fetita sa implineasca un an, faptul ca vreau sa revin la munca dupa un an.Deci nu e valabil? Pentru ca eu nu am anuntat asa ceva la vremea respectiva.
Nu este adevarat ceea ce ati auzit.
Multumesc!
Buna ziua! Revin la acelasi subiect. Am fost anuntata ca de la data de 1.04.2017 pana la o anumita data din toamna acestui an (nu se stie exact inca), as putea fi platita doar cu ora, si doar din toamna normal. In acest caz, banuiesc ca se pierde stimulentul?

Alte discuții în legătură

Stimulent crestere copil Jeremy Jeremy De cresterea stimulentului de la 616 lei la 650 lei de la 01 APRILIE 2017 beneficiaza si parintii care primesc deja stimulent? Multumesc (vezi toată discuția)
Cu cat timp?? Nucolas Nucolas Cu cat timp inainte sa implineasca copilul 2 ani incep munca? (vezi toată discuția)
Revenire din concediu de crestere copil pana la 2 ani cristina_maracineanu22 cristina_maracineanu22 Buna ziua, As avea nevoie de o parere avizata in ceea ce priveste urmatorul subiect: Pe data de 01.07 copilul meu a implinit 2 ani (eu fiind in CIC). In mod ... (vezi toată discuția)