avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... neasumarea atributiilor
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

neasumarea atributiilor

Locul de munca nu este specificat pe contractul de munca (s-au gandit inca de la angajare ca vor muta angajatii in interiorul institutiei intre servicii, birouri, compartimente), dar fisa postului ar trebui modificata cu preluarea atributiilor - in totalitatea lor- care apartin pana la mutare altei meserii/fel al muncii. Daca nu imi modifica fisa postului cum m-ar putea obliga si responsabiliza sa efectuez acele atributii din moment ce nu pot fi sanctionata decat daca imi indeplinesc defectuos sau nu imi indeplinesc atributiile din fisa postului ???
Cel mai recent răspuns: goplanet , utilizator 19:41, 9 Martie 2017
Am urmarit link-urile si nu am gasit nici o referire la vre un articol de lege din care sa rezulte cum poate fi sanctionat cineva pentru atributii necuprinse in fisa de post. Ma refer efectiv la sanctiunile prevazute in codul muncii, nu verbale, amenintari, sicane, etc.

Daca dumneavoastra ati gasit exact in unul din cele 3 link-uri de ce nu ati copiat in raspunsul dat acele articole sau prevederi legale in acest sens.

Concluzia este ca nu poate fi tras la raspundere cineva pentru ce nu este in contract sa execute. Asa este si logic si legal.
Exista o decizie a angajatorului de stabilire a noilor atributii ?
Nu stiam ca atributiile se schimba prin decizie. Nu, decizie de schimbare atributii nu exista. Deci daca nu exista atributiile mentionate undeva, nici nu poti fi tras la raspundere pentru neindeplinirea lor. Nu poti fi invinovatit ca ai facut gresit sau nu ai facut ceva ce nu exista in contractul dintre parti.
Ati vrut sa spuneti decizie de modificare a fisei de post ?
Au acelasi inteles : decizie a angajatorului de stabilire a noilor atributii sau decizie de modificare a fisei de post

Alte discuții în legătură

Raspunderea pentru neemiterea bonurilor fiscale Ela87 Ela87 Buna ziua, sunt proprietara unui bar si as dori sa stiu daca pot trece in regulamentul de ordine interioara faptul ca ospatarii sunt obligati sa emita bonul ... (vezi toată discuția)
Refuz indeplinire dispozitie - sanctionare sau nu ? oanaportar oanaportar Va rog frumos sa imi spuneti> - exista un articol de Lege in care sa se spuna ca refuzul unui salariat de neindeplinire a unei dispozitii nelegale ... (vezi toată discuția)
Cine va raspunde ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema: - prin anii 2014 si 2015 au avut loc niste controale la nivelul institutiei ... (vezi toată discuția)