avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pastrare loc de parcare dupa executarea imobilului
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pastrare loc de parcare dupa executarea imobilului

Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu 2 raspunsuri.Fiind executati silit cu vinderea ap.in care locuim ce posibilitate avem sa vindem locul de parcare? (loc platit cu abonament la primarie).Ar fi cativa vecini interesati.Si boxa pe care am ingradit-o noi ce seintampla cu ea?O putem pastra in continuare deoarece nu vreau s-o lasam celor care vor adjudeca ap.Oricum suntem intr-o situatie tragica.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 10:23, 9 Martie 2017
Nu puteti vinde locul de parcare deoarece nu aveti act de proprietate pe el, locul este inchiriat de la primarie.
Nici boxa nu o puteti vinde deoarece face parte din partile comune.
Functie de disponibilitatea vecinilor de a va ajuta in aceste momente dificile puteti discuta posibilitatea de ceda boxa in schimbul unei sume de bani ptr investitia facuta in amenajarea ei iar ptr locul de parcare oricum trebuie sa anuntati primaria ptr a nu mai plati impozitul. Puteti discuta cu un vecin sa mergeti impreuna la primarie, dvs sa anuntati renuntarea la abonament iar vecinul sa face cerere ptr preluarea locului de parcare.
Dar totul depinde de disponibilitatea si amabilitatea vecinilor, in ambele situatii nu aveti dreptul de a solicita bani in schimbul cedarii.
Daca nu este niciun vecin disponibil sa preia boxa in schimbul unei sume de bani atunci va puteti recupera materialele si sa lasati locul gol.
La fel si in cazul locului de parcare, discutati cu vecinii interesati.
In ambele cazuri exista posibilitatea ca vecinii "sa para" interesati si apoi sa actioneze pe cont propriu la primarie ptr obtinerea locului de parcare iar ptr spatiul boxei sa se certe intre ei. Nu puteti avea garantie ca veti primi o suma de bani in schimbul cedarii celor doua locuri.
Ultima modificare: Joi, 9 Martie 2017
cyan, moderator
Multumesc pt raspuns.Exista posibilitatea de a cumpara de la asociatie boxa,respectv locul?
Asta in cazul in care ar fi de acord adm.
Partile comune nu se pot cumpara decat cu acordul tuturor proprietarilor prin hotarare a adunarii generale.
Dar este dificil sa se poata cumpara, trebuie facut cadastru, intabulare, contracte de v/c cu toti proprietarii ptr cota detinuta, etc. . Complicat.
Daca locul de parcare este pe domeniul public,inseamna ca dv ati incheiat contract de concesiune,respectiv aveti calitatea de utilizator provizoriu
Locul de parcare concesionat nu poate face obiectul unei tranzactii,nu aveti calitatea de proprietar asupra locului de parcare
Boxa amenajata de dv reprezinta o ingradire neautorizata pe acre ati realizat-o dv fara obtinerea de formalitati legale pe partea comuna din imobilul de locuit in comun
Maxim puteti sa va intelegeti cu un vecin sa preia spatiul ingradit de dv pentru o suma modica
Boxa nu este trecuta in proiectul constructiei,dv nu aveti titlu de proprietate pe acel spatiu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Boxa subsol ANCA2002 ANCA2002 Locuiesc intr-un bloc de cand s-a construit. In acel moment s-au impartit haotic boxele (subsolul blocului) si parintii mei nu au optat pentr-u a-si face boxa ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! va rog sa ma ajutati cu o parere! locuiesc intr-un ... TJohn TJohn Buna ziua! Va rog sa ma ajutati cu o parere! Locuiesc intr-un bloc vechi si la subsol sunt improvizate boxe, fara o hotarare a asocietiei sau alte ... (vezi toată discuția)
Cedare cota teren aferenta unui bloc catre un alt bloc mdutan mdutan Buna ziua, Dorim sa transformam terenul comun dintre blocul nostru si blocul vecin in parcari. Acest teren apartine in proportie de 50% blocului nostru si ... (vezi toată discuția)