avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1334 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu prenatal
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu prenatal

Buna ziua.
As dori sa stiu cum se calculeaza concediul prenatal ? Eu urmeaza sa nasc pe 9 iunie si vreau sa intru in prenatal din aprilie. .
Am eu pana in decembrie 2016 (inclusiv) am lucrat in 2 locuri consecutiv. Concediul prenatal se calculeaza 85% din salariul brut pe ultimele 6 luni de la locul de munca de unde ies in maternitate ? Daca ma puteti lamuri . Va multumesc frumos.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:28, 9 Martie 2017
Intr-adevar, indemnziatia de maternitate se va plati de catre angajatorul de unde intrati in acest concediu.

Cuantumul brut lunar al indemnizaţiei de maternitate este de 85% din baza de calcul stabilita potrivit art.10 din OUG 158/2005.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu prenatal Dedea24 Dedea24 Cand o sa intru in prenatal? am 5 luni si 2 saptamani as vrea sa intru in decembrie pe 26 in prenatal nasc in martie pe 20 ?cele 126 de zile pt concediu ... (vezi toată discuția)
La indemnizatia pentru ccc se ia in calcul si bursa de doctorat? nic_tan nic_tan buna ziua! Din toamna intru in concediu pentru cresterea copilului si as dori sa stiu daca pentru la calculul indemnizatiei se tine cont si de bursa de ... (vezi toată discuția)
Concediu maternal Stylosaxz Stylosaxz Bună ziua! Am și eu o întrebare. Am întrat astăzi în concediu prenatal. Am lucrate lunile ianuarie, februarie, martie și aprilie. Știu ca se ... (vezi toată discuția)