avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuz intabulare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuz intabulare teren

Buna ziua! Am nevoie de niste sfaturi in problema pe care o am. Mama mea a cumparat in anul 2000 un spatiu si un teren in suprafata de 216 mp. Actele de vanzare au fost proces verbal de licitatie, factura fiscala pe care sunt trecute ambele bunuri si chitantele aferente de la o societate x SA apartinand statului. In anul 2001 a chemat pe cineva sa intabuleze si i-a intabulat doar spatiul. Acum 3 ani am inceput sa ma ocup eu de problema pentru ca vreau sa fac o constructie pe terenul respectiv si nu pot ca nu are intabulare. A inceput calvarul. Societatea intrase in faliment si in 2007 s-a radiat. La cadastru mi-au respins cererea si imi cer act autentic, dandu-mi solutia doar instanta. Am contactat un avocat care a chemat in judecata Statul Roman prin Ministerul Finantelor. Evident am pierdut pentru lipsa calitatii procesuale. Am contactat al doilea avocat care mi-a spus ca nu stie cu cine sa se judece ca societatea nu mai exista. La cadastru mi-au zis sa chem primaria dar sansele sunt cam aceleasi sigur patesc ca si cu Min. Finantelor. Nu pot intabula, nu pot pune spatiul ipoteca la banca ca nu am act autentic (chiar daca e intabulat), nimic. Al treilea avocat vrea sa se judece cu membrii fondatori. Nu mai stiu cum sa fac. Stie cineva o solutie?

Alte discuții în legătură

Problema intabulare teren stefan1903 stefan1903 Buna ziua! Am nevoie de niste sfaturi in problema pe care o am. Mama mea a cumparat in anul 2000 un spatiu si un teren in suprafata de 216 mp. Actele de ... (vezi toată discuția)
Cumparare imobil Doina02 Doina02 O societate comerciala a cumparat la licitatie de la Directia Finantelor Publice un imobil (parter + etaj) si o suprafata aferenta de 300 mp teren. In ... (vezi toată discuția)
Probleme granituire vecin oldestwolf2000 oldestwolf2000 As dori sa stiu care este situatia in speta urmatoare : - am intabulat terenul proprietate a mea din 2003, reiesind mai putin cu circa 3 mp decat actul decat ... (vezi toată discuția)