avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... NEPREZENTARE PRIMA INFATISARE , RECLAMANTUL SI-A ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

NEPREZENTARE PRIMA INFATISARE , RECLAMANTUL SI-A RETRAS DEJA PLANGEREA

Buna ziua .
Am o mare nelamurire si va rog sa ma ajutati .
In data de 13/03/2017 am o prima infatisare la judecatoria onesti pentru un caz de inselaciune .
Eu deja am achitat prejudiciul persoanei reclamante , fiind o eroare nesolutionata la timp care a degenerat din pacate .
Omul dupa ce a primit banii de la mine ,a fost la politie , de unde dosarul deja plecase la tribunal .
Asa ca s-a dus la tribunal si a depus un inscris (declaratie) cum ca s-a impacat cu mine si nu mai are motive sa ne judecam in instanta .

Eu sunt din Tg mures .
Are rost sa ma prezit la prima infatisare?
Ar avea efecte negative daca nu ma prezit ?

Daca omul nu mai doreste sa se judece cu mine fiind recuperata paguba se va inchide dosarul sau se va solutiona cu bine si in absenta mea ? sau va fi si mai rau ?

VA ROG SA MA AJUTATI CU RASPUNSURI UTILE
Cel mai recent răspuns: ILIE DORIN , Mediator 20:59, 9 Martie 2017
Din pacate situatia dvs incerta poate duce la condamnare. Impacarea/medierea la inselaciune trebuie facuta pana la citirea actului de sesizare a instantei. Daca s-a dat citire actului de sesizare a instantei nu mai puteti face impacarea/medierea.

Mai mult, o simpla declaratie din partea persoanei vatamate nu este de ajuns. Persoana vatamata trebuie sa depuna o declaratie notariala a impacarii si dumneavoastra sa va manifestati deasemeni consimtamantul la impacare, impacarea nefiind un act unilateral. O alta varianta mai fezabila si MAI SIGURA ar fi sa depuneti amandoi un acord de mediere, intocmit de un mediator autorizat, semnat si de dvs si de persoana vatamata, act in care sa specificati recuperarea prejudiciului si iertarea care v-o acorda persoana vatamata, act care va inlatura raspunderea penala pentru dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recurs furt - aplicarea legii mai favorabile, impacarea dumutaadrianred dumutaadrianred Buna, in cazul unui recurs, in cazul unui furt, unde a fost aplicat vechiul cod,la recurs ar trebui aplicata legea favorabila si posibilitatea de impacare? Un ... (vezi toată discuția)
Impacarea partilor poate interveni pe tot parcursul procesului penal? popescu_roxana2 popescu_roxana2 Buna ziua, Împăcarea părților poate surveni în orice moment al procesului penal? Dupa împăcare partea vătămata mai poate proceda în vreun fel ... (vezi toată discuția)
Condamnare furt, liberare conditionata, recidiva Sarbu-Luminita Sarbu-Luminita Buna ziua, sunt eliberată condiționat si In restul de pedeapsa ( coada) - in ultimele 4 zile, am mai comis un furt, dosarul va ajunge in instanța. Doua ... (vezi toată discuția)