contactpn a scris:
Am solicitat asociatiei de proprietari, cu cerere scrisa cu confirmare de primire, inscrierea in asociatie. Asociatia refuza. Legea 230 spune la art. 9, citez "inscrierea ulterioara in asociatia de proprietari ... se face la cerea scrisa a acestora, fara alte formalitati". Asociatia este in ilegalitate, legea NU prevede niciun motiv de refuz: esti proprietar ai dreptul sa ceri sa fii inscris, nu sa fii refuzat . Biroul pentru asociatii de proprietari, la care am sesizat aceasta situatie, din Primaria sector 1 a constatat acest lucru dar nu poate face nimic.
Ce trebuie intreprins, ce tip de actiune in justitie ? Eventual model de actiune si orice alte informatii utile. Notificare prin executor ? Se pot cere daune si cheltuieli de judecata ? Se poate chema nominal presedintele, membrii comitetului, etc Se poate cere o constrangere pentru fiecare zi de intarziere de la data comunicarii certe a decizei ? O data obtinuta o eventuala decizie in justitie cum trebuie procedat, punct cu punct.
Multumesc anticipat pt un raspuns clar, precis si profesionist de preferinta (trebuie facut a, b, c, etc...), mai putin pareri si/sau divagatii.
a) Cererea scrisa se face catre presedintele asociatiei , nu catre asociatie.
b) Nu cred ca va refuzat asociatia cererea, poate o persoana din conducerea asociatiei.
c) De ce spuneti ca "Asociatia este in ilegalitate"? Nu este infiintata legal ?
d) Totusi cum s-a motivat respingerea cererii de a deveni membru al asociatiei de proprietari ?
e) In gluma va intreb , oare nu ati facut cererea la alta asociatie decat cea unde este apartamentul? Sau nu sunteti proprietar ?
f) Daca sunteti proprietarul unui apartament care este situat intr-un bloc care face parte dintr-o asociatie de proprietari, aveti toate drepturile prevazute de lege si actionati-l in instanta pe presedintele asociatiei care va respins cererea de a deveni membru al asociatiei respective.